"Kjære dagbok"

- Hemmeligheten, havet og misunnelsen! -
En spenningsserie hos etvennligpuff.blogg.no


Kapittel 27:

Gunnhild kan ikke komme på sist hun har sovet så lenge. Veldig godt er det forresten også.
Hun ligger en liten stund til, før hun går opp og tar en kjapp dusj.
Nede på kjøkkenet finner hun Vivian, hun har også sovet lenge i dag. Hun står og lager seg frokost, og en kopp kaffe, og lurer på om Gunnhild også vil ha. Gunnhild takker ja til kaffen.
 
De går inn i stuen og finner Solrunn sittende ved spisebordet. Foran seg har hun to, litt slitte bøker, som ligner dagbøker. Hun ber Gunnhild om å sette seg ned.
Gunnhild kan se at hun har grått og har en bekymret men tankefull mine i ansiktet.

 

"Da vi ryddet huset etter foreldrene dine tok vi vare på alt vi mente hadde verdi etter Sonja og Gunnar. Og jeg var helt sikker på at du hadde fått absolutt alt av bilder og bøker og alle andre personlige eiendeler etter dem." Solrunn stryker håret bak det ene øret, før hun fortsetter "Men i dag morges våknet jeg tidlig, og ble liggende og tenke. Og det var da jeg kom på disse dagbøkene." Hun tapper pekefingern oppå bøkene som ligger der og ser bort på Gunnhild. "Du var bare 7 og 8 år i den perioden vi ryddet og solgte huset og jeg følte det ble litt feil å gi deg dagbøkene DA! Hadde jo en plan om å gi de til deg, etter du ble voksen. Men så glemte jeg det hele og de ble liggende her på mørkloftet." Hun tar en pause. Svelger. Og stryker hår bak ørene igjen.
"Jeg har ikke lest i de før, det føltes så feil, men i dag greide jeg ikke å la være." Og nå får hun tårer i øynene.
"Kjære Gunnhild. Det er så mye vi ikke visste...!"

An old book with a crumpled sheet
Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com

 

"Kjære dagbok.
I dag kom han hjem med han. Jeg har skjøvet det fra meg så lenge jeg har klart, fornektet det og forbannet det. Men i dag sto han utenfor her, sammen med Gunnar.
Jeg greide nesten ikke å se på han. Men da jeg gjorde det, kunne jeg se en nydelig, uskyldig gutt, prikk lik min Gunnar. Jeg har jo prøvd å forsone meg med dette, det Gunnar gjorde. Men dette lille, stakkarslige menneskebarnet kan ikke skyldes for utroskapet.
Jeg og Gunnar har jo pratet om det så mange ganger, og jeg vet vi ikke hadde et stødig forhold det første året vi var "sammen". Jeg var ikke klar for sex. Og jeg sa til meg selv at det var greit at vi hadde et åpent forhold i begynnelsen. Selv om det så absolutt ikke føles greit nå, da jeg så inn i øynene til den lille, rødhårete 2 -åringen. Jeg vet jo også hvor mye Gunnar angrer OG hvor lite han kan gjøre med det.
Jeg må skjule det så godt jeg greier!
Hva vil folk si? Jeg greier nok ikke å ha han her hjemme. Heldigvis vil moren hans ha full foreldrerett. Takk
Gud for det!"

 

"Kjære dagbok.
Jeg er gravid! Jeg er så lykkelig. Og Gunnar smiler også mye om dagen. Men jeg vet han er sliten. Det har vært mye styr de siste årene.
Svein har ikke hatt det bra. Jeg er sikker på at han er plaget, den gutten. Ikke så rart heller kanskje, med en alkoholisert mor. Og en far, og hans kone, som vil vite minst mulig av han. Men moren ville jo ha foreldreretten, skulle kjempe med nebb og klør for å få den. Og Gunnar ga seg. Så lenge han fikk se han, av og til.
Jeg har dårlig samvittighet. Men nå, skal vi ha vårt eget barn, sammen!
Jeg er glad for at jeg har greid å holde hvem Svein er, skjult for alle! Solrunn vet heller ingenting. Takk og lov for det!"

 

"Kjære dagbok.
Den fæle gutten. Konstant sjalu og utagerende. Jeg er redd for å la han være alene med Gunnhild. Min nydelige baby-datter."

 

"Kjære dagbok.
Takk og lov for at Svein og Gunnhild går bra sammen. Men jeg holder alltid et øye med han!"

 

 

 Følg med i morgen for fortsettelsen og mere spenning.

Har du ikke fått med deg alle kapitlene? Trykk HER! og bla deg nedover på siden, kapittel en ligger helt nederst.

 

"Har du lyst, har du lov" til å like og dele med venner!

 

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #spenning #spenningsserie #serie #spenningsnovelle #novelle #krim #sommerlesing #hemmeligheten #havet #misunnelsen #hemmelighetenhavetogmisunnelsen #dagbok #kjæredagbok #halvbror

frodith

27.07.2017 kl. 11:51
Spennende fremdeles :-) Håper du nyter sommeren <3

EtVennligPuff

27.07.2017 kl. 14:29
frodith: Så bra du fremdeles synes det! ;-) Her nytes sommeren til det fulle! <3 Klemmer

Søtmonsen :))

27.07.2017 kl. 19:31
Der falt den biten på plass ja ;D Nå gleder jeg meg til å se hvor dette går :o

EtVennligPuff

28.07.2017 kl. 12:04
Søtmonsen ): Hi hi.. ;-) Håper du ikke blir skuffet.. :p <3

dvergpinschere i mitt hjerte

27.07.2017 kl. 19:53
Ja det var det jeg viste..hun hadde en bror...og det er han som har gjort alt..tror jeg...hihih..spørs om jeg får sove i natt da...hihih.. flott levert! som alltid!! klem

EtVennligPuff

28.07.2017 kl. 12:04
dvergpinschere i mitt hjerte: Hi hi.. <3 Håper du fikk sove i natt!?
Og takk Toini! <3 God klem

Vera Lynn

27.07.2017 kl. 22:39
Så han var broren hennes, så spennende 😊 Nå gleder jeg meg i alle fall til de neste avsnittene 😄

EtVennligPuff

28.07.2017 kl. 12:05
Vera Lynn: Digger kommentaren din! <3 ;) Takk!
<3 Ny sommeren. Klemmer <3
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Helt fra jeg lærte å skrive, har jeg elsket å sette ord på følelser. Men selv om jeg har skrevet dikt og historier helt fra jeg kunne bevege pennen, har jeg alltid hatt god fantasi og har diktet fortellinger så lenge jeg kan huske. Akkurat i disse dager kan du lese spenningsserien "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" her på bloggen min. Og du får ett kapittel hver dag i hele juli. Jeg håper du liker novellen, og bloggen min!? Og fortell meg gjene hva du synes. Nyt sommeren!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits