Før, og nå!

- Hemmeligheten, havet og misunnelsen! -
En spenningsserie hos etvennligpuff.blogg.no


Kapittel 19:

Lørdag formiddag bestemmer jentene seg for å sykle inn til sentrum. Været er helt supert og det står mange gamle sykler på hytta, de fint kan bruke.
8 kilometer på sykkel går fort i godt selskap og mye latter langs veien.

 

Sentrum der Vivian og Gunnhild er oppvokst er delt i to, med et fjell midt i. Den delen jentene sykler til, er den hvor det før bugnet av fiskebåter og masse folk.
De siste 10 årene bærer preg av utvikling, sentralisering og fraflytting. Og fiske er ikke gjort på samme vis som før. Det lønner seg ikke for små-fiskerne å drive selv, fordi større båter og firma har tatt over.
Nå har dette sentrumet blitt et feriested, for hyttefolk og turister. Og den eneste lille butikken her, har kun åpent i sesong!

Den delen av sentrum der Solrunn og Vidar bor, har hatt mye tilflytting! Butikkene har bygget ut og mange nye firma har blomstret opp. Noe av grunnen er kortere avstand derfra og inn til de litt større byene og gode bussforbindelser.

Grinnell Point
Licensed from: picturyay / yayimages.com
 

Det er en evighet siden Gunnhild har vært her. Hun kan faktisk ikke komme på sist.
Jentene setter seg ved brygga, og speider utover sjøen. Det var her Gunnar og Sonja, foreldrene til Gunnhild, hadde båtplass. Og det var her, de sist ble sett i live.

 

Etter å ha steiket godt i solen en god stund, får jentene lyst på is. Heldigvis er den lille butikken åpen. Og isdisken er fylt opp for en sesong med turister, og glade isspisende nordmenn, i den Norske sommervarmen.

 

På vei ut stopper Gunnhild ved en vegg, full av gamle og nye avisutklipp. Alle fra, eller i forbindelse med, noe fra lokalsamfunnet opp gjennom årene. Hun blir nysgjerrig stående å lese. Og finner selvsagt flere oppslag om foreldrenes drukningsulykke. Hun har sett og lest de alle sammen før, så det går greit å se de igjen.

 

Men med ett, stopper hun opp ved et utklipp hun aldri har verken sett eller hørt om, datert dagen før faren hennes ble funnet død. Og hun leser:
"Gutt funnet levende i vannet.
Gutten ligger på sykehuset med store skader. Politiet ber om tips og hjelp fra lokalbefolkningen om noen kjenner til han. Da han har store skader i hodet, og har mistet hukommelsen.
Henvendelser til Tlf: 1234567."

 

 

Spenningen fortsetter i morgen og resten av juli! Og fortell meg gjerne hva du synes om novellen!?

Har du gått glipp av noen kapittel? Trykk HER! og bla deg nedover..!

 

Lik, og del gjerne med dine venner.

 


Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #spenning #spenningsserie #serie #spenningsnovelle #novelle #krim #sommerlesing #hemmeligheten #havet #misunnelsen #hemmelighetenhavetogmisunnelsen #sentrum #sykkel #avisutklipp #is #sol #sesong

Vera Lynn

19.07.2017 kl. 13:10
Nå fikk jeg frysninger nedover ryggen, og en mulig fortsettelse dukket opp i hodet mitt. Blir spennende å se om det er i den retningen handlingen går ;o))

EtVennligPuff

21.07.2017 kl. 09:50
Vera Lynn: Hi hi.. ;-) Så gøy! Liker at du lager deg tanker om hva som skjer! Kanskje blir det slik du tenker også..? Eller noe helt annent! :-p Håper uansett at du liker det!? <3 Klemmer

frodith

19.07.2017 kl. 20:09
Skikkelig bra fremdeles Puffen <3 klemmer fra fjellet :-)

EtVennligPuff

21.07.2017 kl. 09:52
frodith: Tusen, tusen takk! <3 Og jeg så du kosa deg på fjellet ja, din viking! ;-) <3
Klem på deg

frodith

21.07.2017 kl. 10:43
Å ja, du har sett på bloggingen fra fjellet? Så koselig :-) klem

EtVennligPuff

21.07.2017 kl. 11:15
frodith: Såklart, må følge med deg! ;-) <3

Søtmonsen :))

21.07.2017 kl. 18:32
Jeg visste det! :D Skal ikke røpe noe, men er ganske sikker i min sak nå altså ;D

EtVennligPuff

24.07.2017 kl. 10:52
Søtmonsen ): Tihi.. ;-) Så morsomt! :-D
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Helt fra jeg lærte å skrive, har jeg elsket å sette ord på følelser. Men selv om jeg har skrevet dikt og historier helt fra jeg kunne bevege pennen, har jeg alltid hatt god fantasi og har diktet fortellinger så lenge jeg kan huske. Akkurat i disse dager kan du lese spenningsserien "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" her på bloggen min. Og du får ett kapittel hver dag i hele juli. Jeg håper du liker novellen, og bloggen min!? Og fortell meg gjene hva du synes. Nyt sommeren!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits