Ikke mange minnene...

- Hemmeligheten, havet og misunnelsen! -
En spenningsserie hos etvennligpuff.blogg.no


Kapittel 12:

De har spist et trivelig måltid, hele familien Johannessen; Solrunn, Vidar, Pål, Vivian og Gunnhild, med grillede koteletter og miniburgere. Gunnhild er mett og god, i magen av maten, og i hodet etter godt selskap og mye latter. Og hun synes nå det er bra å få bevege seg litt.

 

Gunnhild går ned mot havet, og stranden.
Da Solrunn og Vidar adopterte henne, trengte hun ikke å flytte så veldig langt. Huset der hun og foreldrene bodde før de døde, er ikke langt unna her. Men dessverre er huset blitt revet, etter en brann, for ikke mange år siden.
Været er helt ok, men kjølig nok til at hun må ha jakke på. Skyene over henne ser ut som bomullsdotter, og sjøen er rolig. Klokken nærmer seg åtte på kvelden, denne lørdagen.

Helt bort til ruinene av huset går hun, og finner ikke mer enn deler av muren igjen. Gunnhild har faktisk ikke vært her og sett på tomten, etter brannen. Og blir fylt av en vond og litt trist følelse. Hun har ikke mange minnene fra oppveksten sin, før hun var 7 år. Men hun har noen.

rolling waves crash on pebbles
Licensed from: morrbyte / yayimages.com
 

Hun rusler rundt der en liten stund, før hun bestemmer seg for å gå ned til stranden igjen, fra en annen side. Gunnhild kan huske hun brukte å gå denne veien da hun var barn. Og at den stranden som ligger der nede, er mer skjermet fra vinden, og derfor en perfekt badeplass.
Mens hun går nedover, med hendene i lommene og musikk på ørene, ser hun at bakken er dekket med gule blomster. Gunnhild setter seg ned på huk og plukker en.
Og ser med stor glede at det er favorittblomsten hennes. Tiriltunge heter den visst, hvis hun husker riktig.
Det er lenge siden hun har sett denne blomsten, og har helt glemt hvor fin den er. Hun plukker med seg noen, og lager en liten bukett.

 

Gunnhild nærmer seg havet, og legger merke til at været har begynt å skifte. Mørke skyer truer i horisonten og hun tenker at hun må nok forte seg hjem, før regnet kommer.
Hun stopper brått. Gunnhild kjenner igjen på denne følelsen, denne ekle, merkelige og litt rare følelsen. Som får hjertet til å hamre og blodet til å pumpe hardt rundt i kroppen!
Stranden, omgivelsene, stemningen... alt ligner på denne drømmen hun hadde for ikke mange dagene siden.
Det eneste som mangler,  er at sanden skal sluke føttene hennes. Og gutten, gutten med det røde håret.

 

 

Fortsettelsen kommer i morgen. Gleder du deg til å lese mer?

Hver dag i hele juli får du ett nytt kapittel.  - Alle kapitlene ligger på denne siden; HER! Bare bla deg nedover for å finne det du har gått glipp av.

 

Liker du novellen og synes flere burde lese den? Del gjerne med dine venner!

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #spenning #spenningsserie #serie #spenningsnovelle #novelle #krim #sommerlesing #hemmeligheten #havet #misunnelsen #hemmelighetenhavetogmisunnelsen #minner #brann #ruiner #sjø

dedicat

12.07.2017 kl. 11:50
Spennende :) Vanskelig å ane hvor dette ender :) Men det er vel sånn det skal være :)

EtVennligPuff

12.07.2017 kl. 11:54
dedicat: He he.. ;-) Lurer på om det kanskje er litt sånn det skal være ja! ;-)
Nå har jeg lest meg opp litt igjen :-)

Spennende fortsatt, dette her!

Du er dyktig!!!

EtVennligPuff

12.07.2017 kl. 12:58
Etdiktomdagen: SÅ artig at du fortsatt henger med OG liker novellen min Mette! ;-) <3 Tusen takk.
<3 Nyt sommeren videre. Klem

Vera Lynn

12.07.2017 kl. 14:02
Jeg sparte opp litt igjen jeg, for da ble det mer å lese :o)) Jammen ble det ikke litt hot på sofaen også, pust ;o))

EtVennligPuff

12.07.2017 kl. 15:31
Vera Lynn: He he.. Må ha det litt hot også.. ;-) Ikke sant!?
<3 Klem klem

frodith

12.07.2017 kl. 14:55
Gleder meg til i morgen :-) Dette er ikke noen novelle vel Puffen, i min verden er dette en roman :-) Tenk du har skrevet en roman :-) hi-hi . Kommer en liten overraskelse senere i dag <3

EtVennligPuff

12.07.2017 kl. 15:31
frodith: SÅ bra at du gjør det! ;-) Kanskje det er en roman ja.. Tihi.. ;-)
Oooh.. overraskelse.. spennende! :-D Gleder meg! <3 Klemmer

frodith

12.07.2017 kl. 19:31
Jeg har lagt den ut nå ;-)

EtVennligPuff

12.07.2017 kl. 19:52
Flotteste, godeste frodith! <3 Tusen, tusen takk for så fine ord! <3 Masse klemmer

dvergpinschere i mitt hjerte

13.07.2017 kl. 09:46
Nå har jeg lest alle kapitlene fra 5 til 12 i dag..jeg sparer opp og tar flere i slengen-...så koselig og spennende....litt for skummelt for meg...hihihih..men jeg overlever....Du er jammen flink til å skrive og skildre.....håper du har en flott sommer!! stoooor klem fra meg!

EtVennligPuff

13.07.2017 kl. 10:28
dvergpinschere i mitt hjerte: He he.. ;-) Det ble nok litt å lese ja. Men koselig at du tittet innom! Håper det går bra med Bjørn? <3
Og tusen takk for det flotte Toini! <3 Nyt sommeren du også. Klemmer
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Helt fra jeg lærte å skrive, har jeg elsket å sette ord på følelser. Men selv om jeg har skrevet dikt og historier helt fra jeg kunne bevege pennen, har jeg alltid hatt god fantasi og har diktet fortellinger så lenge jeg kan huske. Akkurat i disse dager kan du lese spenningsserien "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" her på bloggen min. Og du får ett kapittel hver dag i hele juli. Jeg håper du liker novellen, og bloggen min!? Og fortell meg gjene hva du synes. Nyt sommeren!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits