Godt å prate med deg!

- Hemmeligheten, havet og misunnelsen! -
En spenningsserie hos etvennligpuff.blogg.no


Kapittel 7:

På vei hjem fra jobb stopper Gunnhild og kjøper seg en kebab. Selv om hun er glad i å lage mat, er ikke dette noe hun i dag har så veldig lyst til. Ikke har hun handlet etter hytteturen enda heller. Tankene hennes er på et helt annet sted, og alt er bare surr og kaos i hodet.
Hun setter seg på noen benker, på grøntområdet ved borettslaget der hun bor. Maten smaker ikke godt, og hun spiser ikke mye.
Mens hun sitter der kommer naboen hennes, Målfrid gående forbi. Målfrid er ei sprek dame på snart 70 år, ung til sinns og veldig sporty. Hun setter seg ned ved siden av Gunnhild.

 

Gunnhild har bodd i leiligheten sin helt siden hun flyttet ut fra tanten og onkelen. Og Målfrid kjenner Gunnhilds onkel Vidar veldig godt, OG kjente faren til Gunnhild, Gunnar, også.
Det var Målfrid som hadde tipset dem om akkurat den leiligheten hun nå bor i. Målfrid og Gunnhild har kjent hverandre så og si hele Gunnhild sitt liv. Men selv om de er naboer, og har kjent hverandre lenge, møtes de sjelden. Så det er ekstra trivelig å treffe Målfrid i dag.

Bench in the park
Licensed from: elwynn / yayimages.com
 

De prater om parken nede i sentrum, og hvor fint det har blitt etter at de har fått ordnet opp litt. Målfrid går ofte tur der, og Gunnhild synes det er et fint sted å jogge.
Med ett stryker plutselig Målfrid fingrene sine gjennom de røde krøllene til Gunnhild. "Du er SÅ lik faren din!"
Gunnhild smiler og tar hånden hennes. "Kan du ikke fortelle om han, og mamma, igjen? Du vet jeg husker så lite!"
Målfrid nikker smilende "du har da hørt dette tusen ganger før, men jeg forteller gjerne igjen, og igjen til deg vennen!"

"Faren din var, som du er, sta og bestemt! Han fikk, stort sett til det han bestemte seg for. Det er nok det røde håret.." Målfrid ler godt, og Gunnhild ler sammen med henne. Det er nok helt sikkert noe i det hun sier!
"Gunnar var en dyktig fisker, visste om alle de gode plassene, og hadde nesten alltid full båt med fangst. Moren din tok seg av regnskap og all kjedelig papirarbeid, som faren din kalte det. Men hun var også med ut på båten sammen med han."
Målfrid blir drømmende i blikket, før hun fortsetter "De møttes på sjøen, vet du!.." Men så blir hun litt skeptisk på om hun bør si det hun tenker, ser bort på Gunnhild, som smiler til henne. Og bestemmer seg for å si det "..og de tok farvel på sjøen.."
Gunnhild smiler fortsatt og gir henne en klem. "Ja, det er nesten litt romantisk!"  "Ja, det er det..!" sier Målfrid.
Hun vet jo at Gunnhild har forsonet seg med dette, og har levd et godt liv sammen med tanten og familien.

 

Vel inne i leiligheten igjen føler Gunnhild seg mye bedre. Det gjorde så godt å prate med Målfrid. Og om foreldrene sine.
Hun legger seg på sofaen, der hun faller i en dyp og drømmende søvn.

 

 

Er du spent på hva Gunnhild drømmer, og kapittel 8 i morgen?

Hver dag i hele juli får du ett nytt kapittel.

 

Gått glipp av noen kapittel? Trykk HER! og bla deg nedover.

 

 


Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #spenning #spenningsserie #serie #spenningsnovelle #novelle #krim #sommerlesing #hemmeligheten #havet #misunnelsen #hemmelighetenhavetogmisunnelsen

frodith

07.07.2017 kl. 11:32
Her går jeg ikke glipp av noe nei :-D Må få med hvert kapittel. Bortsett fra alt på Facebook da...Er jo ennå ikke kommet meg dit... Men kanskje en gang :-D Klemmer puffen <3

EtVennligPuff

07.07.2017 kl. 11:35
SÅ gøy frodith! :-) DET liker jeg.
Du får forresten fint til å se facebooksiden til bloggen min uten å være pålogget! Men du får ikke til å kommentere eller like no, kun se hva som står..!
Klem til deg også flotte <3

Søtmonsen :))

07.07.2017 kl. 21:15
Aww <3 Godt å ha gode naboer man kan ta en prat med ja :D Blir spennende å følge med videre :D

EtVennligPuff

07.07.2017 kl. 21:24
Søtmonsen ): Ja ikke sant! <3 Glad for at du fortsatt liker denne lille serien! ;-)

Elevele

08.07.2017 kl. 17:54
Liiiiiiiiker!!!! Var treig i går, men har ikke gått glipp av et eneste ord <3

EtVennligPuff

08.07.2017 kl. 17:57
Elevele: He he.. ;-) Du er god altså Elin! ;-) <3
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Helt fra jeg lærte å skrive, har jeg elsket å sette ord på følelser. Men selv om jeg har skrevet dikt og historier helt fra jeg kunne bevege pennen, har jeg alltid hatt god fantasi og har diktet fortellinger så lenge jeg kan huske. Akkurat i disse dager kan du lese spenningsserien "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" her på bloggen min. Og du får ett kapittel hver dag i hele juli. Jeg håper du liker novellen, og bloggen min!? Og fortell meg gjene hva du synes. Nyt sommeren!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits