Hver dag som et jobbintervju?

At regn og gråvær kan gjøre noe med humøret er kanskje noe de aller fleste har kjent på!? Men at dette alene skal ødelegge humøret, eller en hel dag, dèt er ingen unnskyldning!
I dag har jeg det sånn, en sånn dag der hode og kropp ikke hører helt etter. Jeg vil så mye, men det stopper liksom, et sted.
Å komme seg opp av sengen var vondt og vanskelig. Heldigvis har jeg en hund som slikker meg lykkelig i ansiktet og får meg opp og ut. Men fortsatt føles hodet tungt, og kroppen ikke helt på plass. Og jeg drikker kopp etter kopp med kaffe...  Glaner ned på pc`en og leter etter de riktige bokstavene som kan skape et godt innlegg som du kan like!

 

- Så sitter jeg der, med kaffekoppen og fingrene på tastaturet og blir med ett klam i hendene og svett i pannen. Og det føles nesten som at jeg sitter i et jobbintervju. Og de vanskelige spørsmålene kommer en etter en: "Hva er det som gjør at dine positive sider er perfekt for vår arbeidsplass?"  "Hvorfor skal vi velge nettopp DEG, og ingen andre?"....
Og jeg sitter der bare, med hendene hardt om koppen, stiv i blikket og svett under armene: "Eeeh... Mhmmm..."

"Jeg vet ikke helt!"

Girl student sadly and sleepily reading his thesis project sitting with a cup of coffee in hand
Licensed from: Madhourse / yayimages.com


Å skrive blogg er nesten som et jobbintervju, hver eneste dag! Hver dag skal jeg prestere, gi det beste av meg selv gjennom en tekst. En tekst som skal fenge, få deg til å smile, tenke deg om, kanskje lære noe nytt OG få deg til å ønske å komme tilbake igjen, og igjen og igjen!
Jeg skal selge meg selv. Jeg må reklamere for meg. Jeg må tenke nøye gjennom og finne ut av når jeg treffer nettopp DEG. Når du er pålogget, når du leser og når du kan finne meg og disse ordene mine. Som jeg ønsker og vil at du skal like, kjenne deg igjen i, føle deg bedre av og kanskje få dagen din til å bli littegranne bedre!

 


Så sitter jeg altså der, med kaffekoppen min og svett over hele meg og tenker at jeg er nok ikke kvalifisert til denne jobben likevel. At jeg ikke er bra nok. At det finnes tusenvis av andre som helt sikkert vil gjøre jobben bedre. Fylt med frykt, som jeg prøver så iherdig å overvinne. Og har nok mest lyst til å drite i det, og slenge kaffen i trynet på "hele verden" og bare gi opp.

Coffee spilled on laptop keyboard
Licensed from: RawGroup / yayimages.com


- Og så er jeg så dum at jeg tar en titt i speilet og kan konstatere med meg selv at "sommer-kroppen" ikke har kommet på plass i år heller. Og at det å sammenligne meg selv med noen andre bare blir utrolig teit, men at jeg gjør det litt, likevel.
Og så lar jeg selvsagt tankene spinne videre og trekker tråder til at dette også er en god grunn til at jeg ikke "blir ansatt og får jobben"! Fordi jeg ikke ser "bra nok ut"!


Av og til er det idiotisk å la tankene spinne på den måten, og det å la gråværet der ute komme inn i hodet mitt.
Og jeg leser gjennom det jeg har skrevet, denne teksten. Og tenker at nå blir det jammen meg et "sutre-innlegg" igjen. "Hvem gidder å lese det?"

 

Men plutselig får jeg et øyeblikk med klarhet, solskinn om du vil. Fordi jeg vet veldig godt at jeg ikke er alene om å tenke, eller å ha det akkurat sånn, av og til.
Og jeg tenker videre; hvor mange er det egentlig som tør å fortelle dette, være helt ærlig og bare si det som det er?

Beautiful young woman with cup of hot coffee over sun window
Licensed from: Markin / yayimages.com

- Det er akkurat dette jeg hadde sagt på et "jobbintervju" og det er dette denne bloggen handler om; Overvinne frykt! Fortelle det som det er! Være seg selv på godt og vondt. Og å være ekte, og ærlig!

 

Så får jeg bare håpe at jeg med denne teksten slår et slag mot alle slike teite uskrevne og skrevne "lover" OG at jeg viser at det er helt ok å være seg selv også på en dårlig dag!?

 

 

Fortell meg gjerne hva du mener/ synes ved å trykke liker på Facebooksiden til bloggen, dele eller legg igjen en kommentar:

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #hverdagsometjobbintervju #jobbintervju #intervju #jobb #regn #gråvær #dårlighumør #ingenunnskyldning #unnskyldninger #unnskyldning #detstopper #vondt #vanskelig #hund #tungt #kaffe #koppkaffe #pc #etgodtinnlegg #godtinnlegg #klam #svett #vanskeligespørsmål #positivesider #velgemeg #perfekt #arbeidsplass #vetikke #skriveblogg #blogg #prestere #tekst #detbeste #best #tenke #smile #lære #kommetilbake #ønske #tilbake #selgemegselv #selge #treffe #treffedeg #reklamere #like #kjennesegigjeni #enbedredag #bedredag #ikkekvalifisert #ikkebranok #driteidet #giopp #sommerkropp #sammenligneseg #sammenligne #teit #dumt #sutre #klarhet #alene #tanker #tenke #tenker #fortelle #ærlig #sidetsomdeter #frykt #overvinnefrykt #væresegselv #segselv #godnok #ekte #dårligdag

dvergpinschere i mitt hjerte

12.06.2017 kl. 18:00
Ja det er helt klart lov å ha en dårlig dag...det er bare en dag..ikke hele livet!! Så sutring er sunt..det renser opp! så kom igjen..få det ut..hihi...jeg kan godt skjønne det er vanskelig å finne på noe å skrive om..det må da være lettere og bare skrive om noe som ER eller har vært...for det å finne opp..lage noe..det krever mye det! Så fortsett som du gjør..skriv om hverdagen, fortiden, fremtiden og livet!! Det er ekte og det kommer fra deg!! DU er god nok!!! klem fra meg!

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:24
dvergpinschere i mitt hjerte: Tihi.. ;-) Så bra du synes det!
Takk takk. <3 Nyt dagen. Klemmer.

frodith

12.06.2017 kl. 18:01
Du VET at jobben er din Puffen. Du vet at det mange som vil ha deg og ditt og den "jobben" du gjør!! Selv om noen andre gjør jobben også, så gjør de den ikke BEDRE bare annerledes. Og om du er glad for oss som VIL inn å se deg gjøre jobben din, så gi blaffen i alle de som ikke vil, eller egentlig kanskje bare ikke VET om deg ennå. Du er Puffen på sitt beste, enten du er sånn eller sånn i humøret. Du er bare PUFFEN <3 Klemmer <3

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:26
frodith: Setter kjempe stor pris på deg, og alle de andre flotte bloggvennene! <3 Det er klart at jeg gjør det! ;-) Setter pris på alle jeg. ;-)
Takk takk. <3 Og god dag til deg. Klem klem <3

Mia - Alt annet enn A4

12.06.2017 kl. 18:13
Tror de fleste har slike tanker til tider, selv de "perfekte". Ekte og ærlig, den holder jeg med om <3

PS: Du er GOD i jobben <3

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:26
Mia: Ja, det er nettopp det jeg også tror.. Hihihi.. ;-)
Og takk for det. <3 Klemmer

A February Girl

12.06.2017 kl. 22:40
Det er kjempe slitsomt når man har slike dager, jeg pleier å ha de på søndager. Da er alt som regel håpløst og jeg er ihvertfall håpløs. Jeg syns det er flott at du deler, for jeg tror at alle har slike dager de føler seg litt grå og nedstemt.

Du er ihvertfall ansatt <3 ;-)

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:29
A February Girl: Søndager kan være kipe dager ja! ;-) Så godt å høre, det var akkurat det jeg tenkte også. <3 Klem til deg vennen.

Søtmonsen :))

12.06.2017 kl. 23:11
DU FÅR JOBBEN! :D Tihi :D <3

Du får jobben som en super blogger!

Du får jobben som en super venn!

Du får jobben som ei helt fantastisk dame!

Du får jobben som den beste dama ever! :D

Du er mer enn god nok, og du er mer enn verdig denne jobben <3 Heia Unni! <3

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:30
Søteste Søtmonsen ): <3 Du får sagt det du altså! ;-)
Takk <3 God klem
Hei og god morgen :-)

Flott innlegg!

Ja, tørre å være seg selv på godt og vondt. Overvinne frykt!!!!

Alt dette er vanskelig men gjennomførbart for de fleste <3

Ønsker deg en topp tirsdag!

klem

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:31
Etdiktomdagen: Takk Mette. <3 Og ja, det er nok akkurat sånn det er. ;-)
Fin tirsdag til deg også. <3 Klemmer
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits