Endelig kontroll, og ansvar for eget liv

Jeg var fri! Og jeg kunne bestemme alt selv. Når jeg skulle legge meg og når jeg skulle stå opp. Hva jeg skulle handle og hva jeg skulle spise. Jeg kunne spise is og potetgull hele dagen, hvis jeg ville det. Jeg kunne feste hele natten, og sove hele dagen. Jeg kunne drite i skolen, og bare gjøre akkurat det jeg ville, når jeg ville.
Jeg var alene og bestemte over meg selv og mitt liv.

Beautiful woman lying down reading a book and eating an Apple
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

 

Men viktigst av ALT, ingen kjente meg, på forhånd!
Ingen hadde en mening om hvem jeg var, bortsett fra det inntrykket jeg selv ga, NÅ! Ingen hadde på forhånd baksnakket meg, eller hørt noe, fra noen, før de hilste på meg for første gang.
Nå var jeg helt og holdent ansvarlig selv, for å skape nye inntrykk, om MEG! Jeg kunne være meg selv, den jeg virkelig var. Ikke bli forhåndsdømt fordi noen hadde hørt noe, som ikke var sant!

Året var 2000   jeg hadde akkurat blitt 18 år og bodde hjemme fra for første gang. (lese første del: Tok farvel og så meg aldri tilbake)

 


Vi gikk tre stykk i bredden, jeg og to jenter fra klassen, nedover veien. Bak kom det to gutter, og foran gikk det to gutter og tre jenter.
Jeg smilte til den rødhårede jenta ved siden av meg, før jeg bøyde meg frem og smilte til brunette med krøller helt ytterst. Vi sang, av full hals: Again med Janet Jackson. Før vi lo. En av jentene lengre frem snudde seg, smilte, før hun gikk videre.
Klimaet var litt annerledes her enn hjemme. Ikke så mye snø og kulde, men mer vind og regn. Paraply, regnjakke og støvler var ofte et must. Men været gjorde meg ingenting, jeg hadde det så utrolig bra.

Vel fremme på skolen satte vi oss ved pultene, ingen faste plasser, men vi hadde nok det likevel. Læreren brydde seg ikke om hvor vi satt, "ansvar for egen læring" sa han.
I valgfag delte vi klasserommet med en gutteklasse, "mekk og drekk". Og helt bakerst satt han jeg hadde et godt øye til. Han vippet på stolen, pakket hettegenseren over hodet, før han smilte til meg.
Jeg kjente varmen bre seg, og snudde meg mot rødtoppen, min beste venninne. Hun hadde også sett blikkene, og kløp meg i siden. Og jeg måtte bite meg i leppen for å ikke rope ut i klasserommet.

Red lips woman
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

 

Selv om dialekten var en helt annen, og det av og til var litt vanskelig å forstå. Ble det alltid til noe gøy, og vi lo og hermet etter hverandre.
Til og med læreren var med og spøkte. Det var så mye latter og tull i klasserommet, og jeg elsket det. Ingen var på toppen og ruuulet. Selv om vi hadde noen små gjenger her og der, med de som gikk best sammen, var vi alltid sammen når vi var sammen.

two girls pop art scream
Licensed from: studiostoks / yayimages.com


 

Friminuttet brukte vi til å innom kantinen, og å gå til ny time. Store avstander gjorde ingenting, vi hadde det mye gøy langs veien.
En bil kjørte forbi, og tutet. Jeg og rødtoppen startet med èn gang å diskutere hvem det kunne være. Men det tok ikke lang tid før bilen kom kjørende tilbake. Og ut av vinduene stakk flere guttehoder, som vinket og smilte. Jeg visste hvem to av de var, og den tredje kjente venninnen min godt! Vi kniste.
Tåken og det kalde været brydde vi oss ikke noe om. Latteren, den gode følelsen og vennskapet holdt oss varme!

 

 

 

Lik gjerne innlegget på Facebooksiden til bloggen (trykk på bildet under), og vil du dele er det også lov. Jeg setter også stor pris på en kommentar. Kanskje kjenner du deg igjen i denne følelsen, av å flytte hjemmefra og greie deg alene, og å få nye venner!?

 

 

Hver tirsdag får du en ny historie fra ei tenåringstid.
Har du forresten lest:
- "Jasså, så du lå med han!?"
- Lo og blåste røyk i ansiktet mitt
- Ei ny tid!?

 

 


Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #kontroll #ansvarforegetliv #ansvar #egetliv #liv #bestemmeselv #tenåring #tenåringstid #historie #historier #historiefraeitenåringstid #ingenkjentemeg #kjente #meningerommeg #meninger #inntrykk #baksnakke #ansvar #selvansvaret #væremegselv #væresegselv #segselv #forhåndsdømt #forhåndsdømme #dømme #boddehjemmefra #hjemmefra #bodde #gutt #gutter #jente #jenter #venner #bestevenner #bestevenninne #annerledes #annerledesennhjemme #skole #lærer #bryddesegikke #forelsket #godtøyetil #blikkene #kløpmeg #kløp #bitesegileppen #leppe #klasserom #dialekt #forstå #le #lo #tulle #latter #sammen #gjenger #friminutt #time #gøy #vennskap

A February Girl

07.06.2017 kl. 15:19
Kjenner igjen den følelsen fra jeg begynte på VGS. Klikkene kom ikke så godt frem hos oss som gikk Hele & Sosial, og det er jeg glad for

Håper du har en finfin onsdag <3 Klemmer

EtVennligPuff

07.06.2017 kl. 16:49
A February Girl: Så godt å høre (lese) kjære Carina! ;-)
Takk for det. ;-) Håper du nyter dagen også!? <3

Eva

07.06.2017 kl. 15:37
Videregående er som en oppvåkning. Det er da man starter å leve voksenlivet. Det er da man kommer sammen med dem som har gjort det samme valget som en selv :)

Kjekt å lese. Det kom frem noen gode minner hos meg også når jeg leste her <3

Jeg gikk i ren jenteklasse. Ingen gutter å bryne seg på ;)

EtVennligPuff

07.06.2017 kl. 16:51
Ja, det har du så rett i Eva! ;-) Videregående VAR virkelig som en oppvåkning!
Gøy å lese at du fant frem noen gode minner også. <3 Klem klem

frodith

07.06.2017 kl. 19:51
Så koselig å komme for seg selv, og starte på nytt. Jeg startet litt på nytt i voksen alder jeg, 22 år, men det var helt annerledes enn deg.. Men jeg LIKTE det, selv om det var litt tungt i starten..

EtVennligPuff

08.06.2017 kl. 14:13
frodith: Det aller beste var at du likte det! <3 Godt å høre! <3 God klem.

dvergpinschere i mitt hjerte

07.06.2017 kl. 20:57
Så koselig med så mye kjærlighet og godhet..Takk for at du deler fra din tid i ungdommen..og nå var det jo koselig lesing..så godt å høre og lese!! Ha en god kveld!

EtVennligPuff

08.06.2017 kl. 14:13
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk til deg også Toini! <3 Koselig at du liker det! ;-) Ønsker deg en fin dag! <3

Søtmonsen :))

07.06.2017 kl. 22:40
Så herlig innlegg :D Kjenner igjen den følelsen fra videregående <3 Ei ny tid, og nye folk <3 Det var kos det ^^

EtVennligPuff

08.06.2017 kl. 14:14
Tuuusen takk Søtmonsen ): <3 Og så godt å lese at du også hadde en positiv opplevelse(r) da du begynte på videregående! ;-) <3

Anne Grete

09.06.2017 kl. 22:44
Kjenne mæ veldig att æ å ja! :)

Videregående va da æ bynt på nytt!

EtVennligPuff

09.06.2017 kl. 22:46
Anne Grete: <3 Ja, det var tider det! ;-) Ikke sant!?
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits