Ei tå til besvær, blod og tårer

  • Skrevet: 28.05.2017
  • Klokken: 18:18
  • Kategori: Typisk meg

Det er en grunn til at jeg sier;  "jeg har ti tusen bein".

Akkurat denne episoden skjedde for noen år siden, mens jeg og mannen bodde i sokkelleilighet hjemme hos min svigerfamilie.

 

Vi hadde lagt oss for kvelden, i ei slik "gammeldags seng". Sengen var i massivtre hele veien rundt  og var superfin med stor sengegavl og treskjæringer. Vi lå liksom nedi sengen, litt som i en båt.
- Jeg kom plutselig på at jeg måtte huske å gjøre noe til dagen etter, og gikk opp for å fikse dette slik at det ikke ble glemt.
Etter å ha vært på stuen, skulle jeg løpe tilbake til den varme sengen igjen.

Dette var på vinteren og kjelleren vi bodde i var veldig kald. Alle veggene var i mur og de fleste under jorden. Og det var kun vedovner som oppvarmingskilde i leiligheten.
Jeg hadde ikke skrudd på lyset på soverommet da jeg gikk opp, for å ikke vekke mannen.

 

Jeg er som kjent, ustødig, vinglete, distrè og tullete.

Jeg snakker ofte uten å tenke meg om, og snubler lett i mine egne føtter. Til tider har jeg rett og slett ikke kontroll på egen kropp i det hele tatt. Jeg dunker og sparker lett i ting. Og har blåmerker og sår på kroppen hele tiden, som jeg ikke en gang kan huske på hvordan havnet der.

- I det jeg skulle hoppe ned i sengen igjen, i mørket, kald på føttene og trøtt. Sparket jeg den ene foten i det massive treet, med en lite klunk.
Jeg landet ned i sengen, og kjente en intens smerte i stortåa. Det var sykt vondt, dunket og banket og jeg kjente den ble varm.
I forfjamselsen hadde jeg kauket i og laget nok litt mer lyd enn jeg trodde.

Frightened shocked girl
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

 

Mannen min våknet selvsagt, og skrudde på lyset.

Smertene eskalerte, og tåa kjentes dobbelt så stor ut. Da lyset kom på fikk jeg se hvordan det så ut, og DA ble ALT enda myyye verre. Neglen på stortåen min hadde løsnet fra rota, og hang kun fast i den ene siden. Og det blødde godt.

Svigermor hadde hørt rabalderet og kom løpende ned og inn på soverommet, der jeg satt og blødde og gråt med store smerter. Hun gikk inn på badet og kom tilbake med et bind(!), og jeg lurte sint på hva i alle dager jeg skulle bruke dèt til!? Hva hjelper et bind på ei blødende tå liksom?

Etter litt frem og tilbake fikk mannen sendt moren sin opp igjen, og puttet i meg en god del smertestillende. Pakket inn tåa, forsiktig i bandasje. Og la foten min høyt i senga med masse puter under.
- Dagen etter dro jeg til legen der de konkluderte med at det ville gro igjen, bare det fikk noen dager.
Jeg måtte gå med krykker og pose på foten, under et tykt lag med ullsokker, -som forresten også gjorde vondt.

Oops surprised woman
Licensed from: studiostoks / yayimages.com


Dette var dessverre ikke siste gang dette skjedde. Og det er en god grunn til at mannen min sier "pass på tåa" når jeg er ute og veiver, sent på kvelden! OG at vi nå har rammemadrass..!


Har du også for vane å skade deg selv?

 

 

 

Gikk du glipp av forrige søndags "Typisk meg"? Her får du lest den: Typisk meg - "Brainfart"
Og liker du -Historier fra ei tenåringstid- får du ei ny på tirsdag!

 

 


Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #tåtilbesvær #blodogtårer #tå #tilbesvær #blod #tårer #besvær #grunntil #engrunntil #titusenbein #episode #skjedde #mann #mannen #ektemann #sokkelleilighet #leilighet #hjemme #hjem #svigerfamilie #lagtoss #lagtseg #kveld #gammeldagsseng #seng #treseng #massitvtre #tre #sengegavl #somenbåt #plutselig #huske #huskepå #glemme #sengen #glemt #glemme #vinter #kaldt #veldigkald #veggimur #underjorden #vedovn #varmekilde #leilighet #ovn #fyre #ustødig #vingle #distre #tullete #snubler #føtter #ikkekontroll #kropp #egenkropp #føtter #dunker #dunke #sparke #blåmerke #blåmerker #huske #sår #huske #huske #kald #trøtt #klunk #seng #sengen #kjente #smerte #vondt #banket #varm #kauke #lyd #trodde #tror #våknet #smertene #negl #løsnegl #blødde #blør #blø #blod #svigermor #soverom #bind #morensin #smertestillende #bandasje #fotenhøyt #lege #legen #konkludert #groigjen #gor #krykker #fot #foten #ullsokker #passpå #rammemadrass #veive

dvergpinschere i mitt hjerte

28.05.2017 kl. 19:28
AU....det hørtes vondt ut!! Nei da er jeg nok ikke så uheldig som deg...Tenk..jeg har ikke brukket noe i hele kroppen..det er vist ganske godt gjort sies det..hihih. Du må ha en riktig god kveld! klem fra meg!

EtVennligPuff

28.05.2017 kl. 19:57
dvergpinschere i mitt hjerte: Det var ekstremot vondt også! Og tåen min ser fortsatt ikke bra ut.. :-p Etter ca. 9 år siden!
Heldig du er som aldri har brukket noe..! <3 God kveld og god klem til deg også.

Eva

28.05.2017 kl. 20:08
Huff, det der hørtes syyykt vondt ut ja :o Kan godt forstå at du nå har rammemadrass. Det hender jeg dunker meg litt om natten hvis jeg må på do eller noe sånt, for jeg skrur aldri på lyset. Hadde jeg gjort det, kunne jeg glemme å sove noe mer resten av natten ;)

Men selv har jeg mistet mesteparten av naglen akkurat nå på den ene storetåa. Den har jo vært svart lenge, før den falt av for en ukes tid siden. Og jeg kan ikke huske hva som forårsaket skaden. Det må jo ha gjort vondt. Jeg bruker alltid neglelakk. Og en lang periode hadde tåa vært vond når jeg skulle sove, eller ha på enkelte sko. Så fant jeg ut at jeg fikk fjerne lakken, og se hva som kunne være galt? Da var hele neglen svart under lakken. Ikke rart jeg hadde vondt. Men hvordan det har kommet dit, har jeg ingen anelse om ;) :D

Håper du unngår sånne skader for det meste. Et lite dunk her og der går jo som regel greit, men et med sånne konsekvenser som du her beskriver, er jo ganske ille ja...huff.

Ha en herlig kveld <3 Klem <3

EtVennligPuff

31.05.2017 kl. 17:49
Eva: Huff, det høres ut som du også har hatt en del smerter med tåen din! <3 Håper det går bedre nå!?
God klem

Tone Irén

29.05.2017 kl. 10:54
Slike skader er såååå vonde! Måten du beskriver det på, er umulig å ikke trekke på smilebåndet :) Håper du er så forsiktig som du kan nå da..... :p

EtVennligPuff

30.05.2017 kl. 15:44
Tone Irén: Hi hi.. ;-) Det var skrevet for å få deg til å le altså, godt å høre at jeg oppnådde det! ;-) Men godt var det ikke, dèt er sikkert!
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits