Lyve for å være godt likt?

«Telefonen ringte og jeg løp for å ta den. I den andre enden var ei jente fra klassen, ei av de jeg kalte for ei venninne. Hun lurte på om jeg kunne bli med til byen, sammen med henne og noen flere, på et marked.

Sentrum tappet meg for krefter, jeg ble sliten og utmattet. Og jeg følte meg ikke vel i den jentegjengen. Ofte lurte jeg på hvorfor de i det hele tatt hadde lyst til å ha med meg!? Jeg endte alltid opp med å gå alene helt bak, når alle de andre gikk i rekke sammen.
Jeg følte også på å ikke bli inkludert i samtalen, og at de pratet over hodet på meg.
Jeg kjente nok på det å være litt annerledes. Ikke ville eller like de samme tingene, og å mene noe annet (uten at jeg sa det).

- Jeg var akkurat da så veldig glad for at jeg og moren min hadde en avtale. Når noen ringte, slik som nå og lurte på noe jeg ikke ville, men ikke turte å si nei til. Skulle jeg og mamma krangle, frem og tilbake (slik at hun i andre enden av røret hørte det), og ende diskusjonen med at mamma sa strengt til meg: "NEI! Det får du ikke lov til!"»

Female phone conversation communication
Licensed from: studiostoks / yayimages.com


 

Da jeg var tenåring prøvde jeg å være som alle andre. Jeg hadde ingen anelse om hvem jeg var, eller hva jeg ville. Jeg fulgte bare på strømmen.
Selv om jeg hadde egne meninger, hadde jeg ofte store problemer med å uttrykke dem. Fordi jeg var redd for at noen ikke mente det samme, ble uenig og sint.

Jeg hadde nemlig sjelden de samme meningene, ville egentlig ikke dèt mange av de andre ville. Og ble med på -og sa ting, bare fordi jeg ikke ville føle meg utenfor. Redd for å være alene og redd for å ikke ha venner. Jeg trodde, den gang, at jeg måtte "følge på", og nikke og smile på de rette stedene, for å "høre til"!

For å ikke føle på å være dårlig likt sa jeg "ja" til det aller meste. Selv om jeg ikke ville, ble jeg stort sett med likevel for å være "in" i gjengen og ikke føle meg utenfor!
Eller jeg fant på veldig gode unnskyldninger for å ikke bli med. Hadde jeg ikke lyst, løy jeg og diktet opp historier (slik som den over her), i stede for å fortelle sannheten.

Beautiful girl dreams portrait
Licensed from: studiostoks / yayimages.com
NÅ er jeg så utrolig glad for at jeg har blitt tøffere, sikrere på meg selv og innehar, iallefall en viss selvtillit.
Jeg er ikke redd for å si nei til vennene mine lengre. Selv om jeg noen ganger kan være ydmyk og lei meg. OG jeg KAN være redd for at noen kan bli sinte eller lei seg på grunn av mitt "nei", gjør jeg det likevel.
Vil jeg ikke, så vil jeg ikke! Dette er mitt liv, og jeg vil gjøre det jeg har lyst til med akkurat dette livet.
Jeg er ferdig med å jatte med andre, bare fordi noen skal like meg.

Selvsagt ønsker jeg NÅ også, så inderlig, at ALLE skal like den jeg er. Selv om jeg vet at dette ikke går i virkeligheten. Og da må jeg bare, noen ganger, overleve med at noen blir sint, eller lei seg, fordi jeg sier "nei" til noe som ikke blir riktig,  for meg!

Beautiful retro girl asks
Licensed from: studiostoks / yayimages.comLyver du noen ganger for å bli godt likt?

 

 

 

 

 

Dette får du her hos etvennligpuff.blogg.no

- Frykt og hvordan utfordre den
- Selvtillit og selvfølelse
- Lek og moro
- Å være seg selv, på godt og vondt
- Historier fra ei tenåringstid - hver tirsdag
- "Typisk meg" - hver søndag

 

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #lyve #godtlikt #lyver #jente #klasse #venninne #byen #tapperforkrefter #tappet #sliten #utmattet #følte #føle #føler #gjeng #jentegjeng #lyst #hamegmed #lysttil #alene #gåalene #sammen #ikkeinkludert #føleseg #samtale #annerledes #ville #like #mene #menenoeannet #glad #mor #mamma #avtale #sinei #nei #krangle #diskutere #diskusjon #væresomandre #hvemjegvar #hvemerjeg #følgestrømmen #meninger #problemer #uttrykke #reddfor #frykt #frykte #frykten #uenig #sint #følesegutenfor #utenfor #redd #havenner #venner #smile #høretil #dårliglikt #unnskyldninger #unnskyldning #løy #historie #tenåring #tenåringstid #sannheten #fortellesannheten #tøffere #sikkerpåsegselv #selvtillit #selvtillitogselvfølelse #selvfølelse #ydmyk #lei #leiseg #leimeg #sint #blisint #liv #livet #mittliv #ferdigmed #jattemed #likemeg #denjeger #virkeligheten #overleve #overlevemed #riktig #riktigformeg

fruensvilje

26.05.2017 kl. 20:18
nei ,jeg tror ikke jeg noen gang har løyet for å bli likt,veldig trist når noen føler dei må det,godt du er tøffere i dag da )

EtVennligPuff

27.05.2017 kl. 18:44
fruensvilje: Så godt at du har sluppet unna det kjære Connie! <3 Og takk. Nyt dagen. <3 Klemmer

frodith

26.05.2017 kl. 20:33
Jeg var veldig egen av meg som ungdom, mente spesielle ting, var RØD i en blå oppvekst. Det var ikke så gøy å ikke være LIK, følte meg ikke spesielt likt, men hadde mine egne meninger som jeg ikke kunne vike på... Tror jeg har løyet lite for å bli likt, for EGEN og sta liksom.. Men moro har det ikke vært alltid..

EtVennligPuff

27.05.2017 kl. 18:46
frodith: Jeg synes at det hørtes utrolig godt ut og ha så sterke meninger OG stå for dem, da du var tenåring. Jeg er LITT mer sånn nå..! Men ikke alltid nå heller.
<3 Klemmer

dvergpinschere i mitt hjerte

26.05.2017 kl. 20:34
Ja det er nok lett å ty til en hvitløgn som jeg kaller det..når det ikke går utover noen..Kan ikke huske at jeg gjorde det...men det kan nok hende...men vi var en vennegjeng som hold sammen..og sånn var det..så jeg følt aldri noe på det å ikke bli likt..vi var vi liksom..og jeg hadde kjæreste i hele ungdomstiden..samme person i mange år..men tok nok noen hvite løgner for venninner ja..helt sikkert...men ikke for å passe inn..men for å slippe å si nei..Det er virkelig hardt å være ungdom..tenk alt vi måtte igjennom... :-/

EtVennligPuff

27.05.2017 kl. 18:48
dvergpinschere i mitt hjerte: Noen hvite løgner må være greit av og til det altså. :-p Så lenge man ikke lyger for seg selv! <3
Tenåringstiden var tøff! Og godt at den er over nå! <3 Klemmer

fjellgeitbundingen

27.05.2017 kl. 09:11
Har nok ikke løyet noen gang, men synes det var greit å prøve ut det meste. Bortsett fra hasj og stoff. Og sex med gud og hver mann. Det har jeg for det meste takket nei til. Ellers synes jeg det å prøve ulike ting har beriket mitt liv. Jeg er vel svært allsidig også og sosial, så av og til er det ok å gjøre ting fordi andre synes det er artig. Fordi man ser det gleder dem å ha meg med også. Handler i mitt hode ikke så mye om at jeg ikke synes det er spennende. Jeg er f.eks ikke så glad i shopping, men sammen med folk jeg liker kan det bli morsomt og jeg trenger jo ikke handle noe selv heller. Jeg undrer meg av og til på hvorfor folk er så opptatt av å være tro med seg selv i mine øyne handler det om å gi og ta og være sosial. Men klart: Mange av vennene mine og jeg har samme interesser, og jeg har nok ikke hatt så store vennegjenger, men gode venninner i ulike stadier av livet, og når man er noen få blir man uansett sett og hørt. Leit du føler det slik med dine venner..

EtVennligPuff

27.05.2017 kl. 18:52
fjellgeitbundingen: Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en så godt gjennomtenkt og god kommentar til meg! ;-) Dèt setter jeg stor pris på!
Interessant å lese hvordan du opplevde -og hadde det da du var ungdom!
Håper dagen din er fin!? ;-)

Søtmonsen :))

27.05.2017 kl. 22:32
Kan heller kalle det å pynte litt på sannheten ;o Si at jeg skal noe annet om jeg virkelig ikke har lyst til noe noen spør meg om ;o

EtVennligPuff

28.05.2017 kl. 18:21
Søtmonsen ): Av og til burde det være greit å servere en liten hvit løgn..!

A February Girl

28.05.2017 kl. 14:37
På en måte kjenner jeg meg i en, men på en annen måte ikke. Men har nok gjennom årene vært litt for god på å finne på grunner for å ikke bli med på ting, når jeg ikke vil, istedet for å si at jeg ikke vil. Jeg tror mange i dag er redd for at det er de det er noe galt med, når folk ikke vil være sammen med de. Selv om det absolutt ikke er grunnen. Flott skrevet vennen <3

EtVennligPuff

28.05.2017 kl. 18:19
A February Girl: Takk vennen! <3 Det er dumt å måtte lyve for å ikke være med på noe man ikke har lyst til.
Men så er det kanskje noe med måten man sier det på også (hvis man er ærlig), jeg skjønner jo at den andre kan bli skuffet/ lei seg, fordi jeg ikke vil være med! <3
Gode klemmer.

Janne

28.05.2017 kl. 15:33
ahhh,kjenner meg igjen!

EtVennligPuff

28.05.2017 kl. 18:17
Janne: Bra vi er flere om dette altså! <3 God klem til deg.
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits