Det hjelper ikke, uansett hva du sier

«Jeg sitter på gulvet med hodet i hendene. Og du sitter ved siden av meg og trøster.

"Ikke vær lei deg" sier du.
"Det ordner seg. Du er så flink. Du greier det. Jeg skal hjelpe deg!"
Det stopper ikke med ord, som skal få meg til å føle meg bedre.

Jeg greier ikke å si noe tilbake. Ordene som kommer ut av din munn visner lenge før de når inn til mitt hjerte, og hode.
Ordene du sier føles tomme. De er mekaniske, skapt av situasjonen.
Du sier det bare fordi jeg er lei meg. Du vil at jeg skal slutte og gråte. Du føler deg
ukomfortabel. Og du vil at jeg skal smile, tulle og le. - Slik jeg pleier.

Det jeg synes gjør mest vondt, er at jeg må gråte for at du skal se meg. Det gjør vondt at jeg må vise at jeg er svak, for at du skal støtte og heie på meg!» 

Helt fra jeg var tenåring, og kanskje yngre enn det også, ønsket jeg meg stort sett bare èn ting. Å bli sett, uten å måtte be om å bli det. Og dette har nok ikke endret seg så veldig mye etter at jeg ble voksen heller.
Jeg synes det blir for dumt å måtte rope høyest, for å bli hørt. Jeg synes det er unødvendig å måtte si: "bry deg" for at noen skal bry seg om meg!

 
Jeg fikk mange tilbakemeldinger i går på innlegget mitt: "Usynlig, også i speilet!?" og på dette med å føle seg usynlig! Det er dessverre mange som kjenner seg igjen i det, og dèt er trist!

- Du er kanskje èn av dem som er i samme båt som meg!? En slik person som bryr seg om andre. En som vet og føler på hvordan de rundt deg har det, og akkurat hva DU kan gjøre for at den (eller de) skal få det bedre!?
Du vet når du skal smile, når du skal strekke ut ei hånd og akkurat hvilke ord du skal si til riktig tid.

Du er nok kanskje slik som meg, som ser situasjonen, "leser" ett enkelt menneske...  og "redder i havn" noe før skaden blir for stor. DU er der og trøster før trøsten egentlig trengs. DU er den som sprer glede til alle rundt deg!


Men så er du, igjen som meg, den som føler på det å bli sittende alene, etterpå!? Og skulle ønske at noen kunne gjøre akkurat det samme for deg også.
Som SER, lytter til  -og er der når du trenger det, uten at du må be om det!

Det er ikke enkelt. Og det tapper energi.

 

Men fatt mot du flotte menneske. DU og jeg er de sterke. Ikke sant!? Vi greier å heve oss over, vi greier å reise oss igjen. OG vi vet at VI gjør en forskjell!

Smil med meg nå i dag. Om det er et ekte smil, eller om det er gjennom tårer. Smil, og finn det i deg som du liker. Det som gjør deg glad.
Og gjør dèt akkurat NÅ! 

Husk at DU er fantastisk!

 

Dette får du her hos etvennligpuff.blogg.no:

- Frykt og hvordan utfordre den
- Selvtillit og selvfølelse
- Lek og moro
- Å være seg selv, på godt og vondt
- Historier fra ei tenåringstid - hver tirsdag
- "Typisk meg" - hver søndag

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og bilder: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #selvtillit #selvfølelse #hjelperikke #uansetthva #trist #lei #leiseg #leimeg #trøster #trøst #ordnerseg #hjelpe #føle #føler #følemegbedre #greierikke #visner #hjerte #hjertet #hode #tom #mekanisk #situasjon #gråte #ukomfortabel #gjørvondt #vondt #svak #støtte #heiepå #tenåring #yngre #blisett #sett #ser #beomdet #be #endre #endretseg #dumt #rope #unødvendig #brydeg #bryseg #tilbakemeldinger #følesegusynlig #usynlig #dessverre #kjenne #kjenner #trist #blibedre #smile #riktig #redder #skaden #trøster #glede #spreglede #ønske #alene #lytter #lytte #trenge #energi #tapperenergi #sterk #hevesegover #reiseseg #gjøreenforskjell #smil #smile

ladyaugust

25.05.2017 kl. 15:43
Jaaaaa til det med å være glaaad :D Og et viktig innlegg kjære deg <3 Håper du smeler masse i dag og at dagen din blir god <3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:39
Takk for det ladyaugust! <3 *smiler*
Håper dagen din også er super-duper!?

Tone

25.05.2017 kl. 15:46
DU er fantastisk Unni<3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:40
Takk for det flotte Tone! <3 Dèt er DU også! Gode klemmer <3

annebe

25.05.2017 kl. 17:02
Man skulle ikke måtte be om å bli sett, men om man ikke sier noe er det ikke lett for andre å hvite hvordan man har det... jeg klager nok litt for lite så mange tror nok jeg er friskere enn jeg er.. Tror jeg er flink til å "se"andre...men det er ikke lett å vite hva slags hjelp og støtte den enkelte ønsker...men viktig å si at man er der om noen vil prate eller gå en tur for eksempel.. Viktig og bra innlegg og du virker som ei super jente <3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:47
annebe: Såklart er det lurt å si fra hvis man har det tøft og sliter med noe! <3 Men, jeg synes virkelig ikke at man må si ifra for å bli sett og hørt! Alle har forskjellige behov og da er det, som du også skriver, litt vanskelig å vite hva den enkelt trenger. Da er det greit å bare vise og fortelle at man er der, og å be om å få høre hvis det er noe spesielt..!
Tusen takk for det Anne! <3 Og det samme til deg.

dvergpinschere i mitt hjerte

25.05.2017 kl. 17:59
Så god du er! ja, tenk positivt og det positive gror..og smil til verden, så smiler den tilbake..men den GJØR ikke det vær gang...hihih akkurat nå er jeg der hvor jeg ikke vil bli sett..vil ikke bli hørt, og vil helst bare være...uten å måtte gi eller få..og det er heller ikke lett..for et menneske som er vant til å bare gi og gi...Men veldig kloke ord fra deg..kjære deg!! DU er også helt fantastisk!!

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:58
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk for det Toini! <3 Synes DU er ganske så fantastisk også! Klem klem <3

frodith

25.05.2017 kl. 18:59
Jeg skjønner hva du mener Puffen, for noen ganger er man sånn som gir og gir... og ikke alltid det er likedan tilbake. Men oftest bretter jeg opp ermene IGJEN, uten å få det jeg håpet på, fordi jeg ofte også finner veldig i glede i det å gi :-) Jeg føler meg jo ikke usynlig, tvert i mot, i mange sammenhenger føler jeg meg veldig likt og sett. Glad for det <3 Klem Puffen <3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 21:02
frodith: Det er så absolutt MASSE glede med å gi! Hvis det ikke hadde vært det, hadde jeg nok ikke gitt SÅ masse som det jeg har gjort..! ;-) Men, av og til, trenger man påfyll tilbake også, uten å måtte be om det! ;-)
Jeg også føler at jeg blir sett og hørt altså! Håper ikke jeg svartmalte alt nå?? :-p
<3 Klem klem

frodith

25.05.2017 kl. 21:09
Neida :-) Du gjorde ikke det :-) <3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 21:10
frodith: Dèt var godt å høre! ;-) Hi hi.. Takk.

Vera Lynn

25.05.2017 kl. 22:07
Det burde være god nok plass til alle i denne forskrudde verden vi lever i, og da skulle det ikke være nødvendig å be om bli sett, lagt merke til! Det er så trist at enkelte blir usynliggjort, og at de ikke har noen mulighet til å bli sett heller.

Jeg syntes du er et fantastisk menneske, som også klarer å sette ord på følelsene dine. Det er det ikke alle som klarer. Klem <3

EtVennligPuff

26.05.2017 kl. 13:02
Takk for det Vera Lynn! <3 DU er også ei flott dame! ;-) Klemmer

A February Girl

25.05.2017 kl. 22:35
Fineste Unni <3 Aldri glem at DU er FANTASTISK <3

EtVennligPuff

26.05.2017 kl. 13:05
A February Girl: Takk for det vennen! <3 DU er ei herlig dame!

Søtmonsen :))

25.05.2017 kl. 22:38
Du er god du Unni <3 :) Og jeg SER deg! <3 Bare sånn at du vet det altså ;D Tenkte litt på filmen Avatar nå jeg ;P I see you <3 :D

EtVennligPuff

26.05.2017 kl. 13:06
Søtmonsen ): Ååh.. Fineste filmen! <3 Jeg elsker virkelig Avatar! ;-) Og du, I see YOU! <3

Sverre Pettersen

26.05.2017 kl. 09:14
Jeg smiler gjennom gledestårer etter å ha lest dette. Så er det ikke bare meg, og det er ikke bare deg <3

EtVennligPuff

26.05.2017 kl. 13:08
Sverre Pettersen: Så koselig! ;-) Takk for det!

Atle

26.05.2017 kl. 17:27
Alle barn er født med det grunnleggende behovet for å bli sett. Behovet for å knytte seg til noen, å bli forstått, tatt alvorlig og elsket forsvinner ikke bare fordi en blir eldre.

Det som er mer fascinerende er at vi psykologisk sett også ønsker å bli sett for å "speile" oss i andre, for å se hvor vi er i forhold til dem. Når vi ikke blir sett, forsvinner en del av dette, noe som også kan være en av grunnene til at så mange er som de er i dag, siden de bare ser seg selv gjennom seg selv.

Ha en flott dag.

EtVennligPuff

27.05.2017 kl. 18:43
Atle: Ja, du har rett i det. ;-) Fascinerende OG interessant dette altså.. Men også litt trist.. <3 Håper dagen din også er super!?
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits