Usynlig, også i speilet!?

 

Været hadde ingenting å si, jeg la ikke merke til om solen skinte eller om det regnet. Inni meg var det uansett grått og trist, og da var det likegyling hvordan været var på utsiden.
Jeg satt i en sal sammen med mange andre mennesker, men jeg kunne like godt ha sittet der helt alene. Slik føltes det.
Alle sammen pratet over hodet på meg, eller igjennom meg. Selv om noen så på meg, så såg de meg ikke.

Jeg pratet, prøvde å fortelle noe, men ble avbrutt midt i historien. Noen hadde noe annet å si, og alle snudde på hodet. Vekk fra meg.
Selv om jeg i korte øyeblikk fikk oppmerksomheten, var få eller ingen interessert.

 

I en diskusjon visste jeg at jeg hadde rett. Og sa ordene høyt og tydelig. Flere ganger. Men nok en gang sa de bare "ja ha!?", og fortsatte.
Helt til en av de andre sa det samme som det jeg hadde sagt, eller noen Googlet svaret. - Slo jeg ut med armene og sa sint og irritert: "Men herregud da, hva var det jeg sa??"
Da fikk jeg noen sure blikk, og henvendelser på at jeg ikke måtte ødelegge stemningen.

Little girl feeling left out in park
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

På toalettet satte jeg meg på dosetet med ansiktet i hendene. Kjente tårene presse på, og lurte på om noen der ute i det hele tatt la merke til at jeg var borte!?
Jeg tok meg sammen og vasket hendene. Like før jeg skulle se opp, tenkte jeg "Er jeg usynlig i speilet også?"
Men det var jeg, heldigvis ikke! Jeg så inn i øynene til en ung kvinne med mascara litt sånn "all over the place". Prøvde å smile, til meg selv, men greide det ikke.

 

Jeg tok jakken min og tittet inn i salen der alle satt. Jeg smurte på meg det beste smilet jeg hadde, løftet hånden i været og ropte inn med lysting stemme "Hei dere. Jeg drar nå!"
Alle smilte og vinket tilbake. Så snudde de seg vekk igjen, og fortsatte å prate.


- Jeg synes det er vanskelig å si ifra i slike situasjoner. Jeg vil ikke føle meg til bry, virke sutrete eller oppmerksomhetssyk! For meg er det viktig å inkludere alle i en samtale og jeg jobber alltid for at ingen skal føle seg utenfor! Ofte skulle jeg ønske at andre gjorde dèt for meg også, uten at jeg måtte si ifra. Jeg vil bare bli sett, hørt og likt, på lik linje med alle andre.    - Bare ved å være meg!

one young teenager boy girl sadness silhouette
Licensed from: PIXSTILL / yayimages.com

 

Dette var en fiktiv fortelling og er ikke faktiske hendelser. Men det var en måte å uttrykke og fortelle hvordan det av og til kan føles!

At livet består av oppturer og nedturer, dèt er ikke noe jeg legger skjul på. Jeg er ikke redd for å vise følelser (stort sett). Hvorfor skal vi gå rundt med kun ett ansiktsuttrykk?

 

I dag smiler livet. Selv om det regner ute, skinner solen inni meg. Det er så mye å være glad for!
I stedet for å liste opp tusen grunner på hvorfor jeg er glad (for det kunne jeg lett ha gjort akkurat nå), så tok jeg heller tak i noe som ikke er en glad-følelse!
Ofte når jeg skriver slike innlegg, gjør jeg det i affekt. Og det kan bli veldig feil. Da kommer det eder og galle, og jeg kan si og skrive ting jeg ikke helt mener, fordi jeg er sint og lei meg.
- Jeg benyttet heller sjansen til å sette ord på og fortelle deg hvordan jeg noen ganger kan ha det!


Hender det at du også føler deg litt usynlig?

 

 

 

 

 

 

Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #Usynligogsåispeilet #Usynlig #speil #innimeg #gråttogtrist #trist #likegyldig #påutsiden #påinnsiden #alene #sittealene #føle #føler #føles #igjennommeg #gjennom #historie #historien #hørerikke #såmegikke #sermegikke #fortelle #vekkframeg #oppmerksomhet #interessert #diskusjon #harett #irritert #leiseg #leimeg #henvendelser #ødelegge #stemning #gråte #borte #ungkvinne #smile #greierikke #smil #smiler #vanskelig #oppmerksomhetssyk #inkludere #utenfor #ønske #ønsker #sett #hørt #likt #uttrykke #oppturer #nedturer #leggeskjulpå #selvtillit #selvfølelse

Atle

24.05.2017 kl. 13:16
Vel, fra en som eksisterer mer i sitt eget sinn, enn omgivelsene omkring, ja.

men fordelen er at når jeg lytter, så lytter jeg, og når jeg prater så hører de etter fordi de vet at jeg lyttet, så jeg er bare usynlig når jeg selv vil være det.

Ha en flott dag

EtVennligPuff

24.05.2017 kl. 16:06
Du er vel egentlig heldig da Atle. Men så går det jo litt på hva man føler, og så er det kanskje litt mer "typisk" kvinner å analysere og tolke situasjoner "feil" (korriger meg gjerne hvis jeg tar feil)!?
Veldig god egenskap du har der i allefall! ;-)
Nyt dagen.

natheless

24.05.2017 kl. 13:38
Personen i historien er dessverre ikke alene om sånne følelser. Vi må lære oss å lytte, til alle og ikke overkjøre hverandre. Ha en fin dag.

EtVennligPuff

24.05.2017 kl. 16:07
natheless: Vi er nok mange som føler på dette, av og til, dessverre. <3 Og jeg synes det er vanskelig å vite helt hvordan man skal ta tak i det..!?
Og du har så veldig rett! <3 God klem
Ja.................. det er nok mange sm sitter med en slik følelse.......av å ikke bli hørt,,,,,,, føle seg usynlig.......

Det har jeg selv også opplevd............. i ungdomstiden......

Et godt innlegg, puffeline :-)

Ha en god dag!

EtVennligPuff

24.05.2017 kl. 16:08
Etdiktomdagen: Takk Mette! <3 Viktig tema også, helt sikkert flere som kjenner litt på dette.
Håper dagen din også er super. <3 klemmer

Janne

24.05.2017 kl. 14:10
utrolig bra beskrevet på hvordan ting kan føles Unni <3 du er født forfatter!

EtVennligPuff

24.05.2017 kl. 16:09
Janne: Awww... <3 Tusen takk! <3 *rørt*
Du er en goding! <3 Gode klemmer til deg.

dvergpinschere i mitt hjerte

24.05.2017 kl. 18:04
JjAAA sånn kan jeg også føle meg..ubetydelig...liten...en liten mus..og da blir man gjerne det også..når man selv tror man ER det...så da holder jeg heller kjeft, og sitter med mange svar..men gidder ikke si noe..vet at ingen bryr seg om hva jeg sier uansett..Sånn var det mye før ja...men nå er jeg nok blitt litt flinkere til å "stå på krava" Si i litt tøysete tone..hello..jeg er her jeg også...Men du er som meg du også..Veldig flink til å inkludere andre...ense hvordan andre har det..og dermed glemme seg selv..bare konsentrere seg om at alle har det bra! Passe på her og passe på der....Ikke rart vi blir utslitt...Nei..alle er IKKE sånn..men vi høysensitive..vi er det..til glede og sorg.. Ha en god kveld kjære du!! klem fra meg!

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:31
dvergpinschere i mitt hjerte: Så utrolig godt at du har blitt flinkere til å "stå på krava" kjære Toini! <3 Av og til trenger vi det! Alle trenger å bli hørt på! Vi er nok ganske like vi to, når det kommer til dette. Ikke lett å være sensitiv, selv om det selvsagt har sine positive sider også! ;-)
<3 Gode klemmer til deg!

Hanne

24.05.2017 kl. 18:29
Nesten hver dag.

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:33
Hanne: Det var trist å lese! <3 Men jeg håper du greier å heve stemmen din og vise de du har i rundt deg at DU også er et flott menneske, som er like mye verdt som alle de andre!? <3 God klem til deg.

frodith

24.05.2017 kl. 20:51
Jeg hadde det nok mer sånn som yngre. Jeg føler meg ikke spesielt usynlig lenger. De gangene jeg er i store mengder, liker jeg egentlig ganske greit å holde på litt i "det stille"..Se på hva andre gjør osv. Men i mindre grupper føler jeg meg sett :-) God klem Puffen <3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:34
frodith: Godt å lese kjære deg! <3 Bra du føler deg synlig NÅ, og at du finner en måte å trives på, både i store -og små grupper! ;-)

Eva

24.05.2017 kl. 23:51
Så alt for ofte har jeg følt det sånn. Og det var da det var kjekt å begynne å blogge....for her får man respons på det man uttrykker.

Stille og sjenert, og veldig flink å lytte. Men det betyr ikke at jeg blir hørt når jeg sier noe fordet. Oftest føler jeg meg mest vel i små grupperinger. Men også da kan jeg bli usynlig. For alle har jo noe de har lyst å formidle. Det jeg formidler er ofte ikke "viktig" nok.

Så ja, kjente meg igjen i dette. Men jeg føler nok at ting har blitt litt bedre i perioder. Og jeg er opptatt av å innkludere, sånn at alle skal føle seg velkommen :)

Du har satt ord på noe mange sliter med tror jeg.

<3

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:37
Eva: Jeg tror nok kanskje vi opplever og føler på mye av det samme! <3
Jeg har blitt flinkere til å si ifra hvis jeg føler meg utenfor. Men, det er ikke alltid jeg får det til..! Det er kanskje litt typisk at det er "slike som oss", som er flink til å inkludere andre, som ikke blir inkludert. Men ikke vet jeg sikkert altså!?
<3 Sender deg mange klemmer flotte Eva!

Vera Lynn

25.05.2017 kl. 11:49
Denne fortellingen kunne godt ha vært skrevet om meg dessverre :o(( I min forrige avdeling var det sånn hele tiden. Jeg følte ofte at alt jeg hadde og fortelle ikke var interessant for mine kolleger... Til slutt gadd jeg ikke delta i samtalene lenger. Trodde det var meg det var noe galt med, så skiftet jeg avdeling å en ny verden åpnet seg :o))

EtVennligPuff

25.05.2017 kl. 20:39
Vera Lynn: Huff, ikke greit når det er slik.. :-/ <3 Men SÅ godt å lese at det ble bedre etter at du flyttet avdeling! :-)
<3

Søtmonsen :))

25.05.2017 kl. 22:32
Opplever slike ting hele tiden, selv nå etter skolen også. Føler at folk ikke synes det er interessant å høre på det jeg har å si. Er jo begynt på skole igjen, der det samme skjer der også, blant voksne mennesker. Fordi jeg er yngst og ikke har like mye erfaring som dem.. Så hva vet vel jeg liksom?

Er jo ikke rart at ungdom blir usikre på seg selv, når slike ting skjer. Jeg er veldig slik i dag, at jeg ikke stoler på meg selv, om jeg kan dette eller ikke. Nøler veldig, og må spørre andre om det faktisk er slik jeg hadde tenkt, og tolket en oppgave.

EtVennligPuff

26.05.2017 kl. 13:04
Søtmonsen ): Jeg også opplever nok dette, på ett vis, fortsatt! <3 Og det gjør egentlig enda vondere når det skjer nå.. Voksner mennesker burde vite bedre, synes jeg!
Tenk om vi greide å stole på det vi vet og kan, dèt hadde vært flott det! <3 Gode klemmer til deg søta! <3

Daniel Olsen

11.06.2017 kl. 21:44
Det var en tankevekkende historie du skrev i dette innlegget. Stort sett så opplever jeg at jeg blir sett av de rundt meg. Men er gruppen stornok blir jeg som oftest litt mer stille og innadvent.

Ønsker deg en riktig god kveld.

EtVennligPuff

12.06.2017 kl. 12:40
Takk for det Daniel Olsen. ;-) Godt å lese at du har mennesker rundt deg som ser deg, det er godt!
For min del kommer det helt an på hvem jeg er sammen med.. Jeg opplever nok, dessverre, å bli litt glemt også i små mengder..!
Håper du får ei fin uke!

Daniel Olsen

12.06.2017 kl. 21:32
Takk det samme du :D Tror nok de aller fleste opplever det en gang i blant. Av og til kan jo det til og med være befriende og bli glemt litt, få litt alene tid.

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 12:28
Daniel Olsen: Ja, det er nok sikkert. ;-) Men når jeg ønsker å være alene, så er jeg alene. Ikke når jeg er sammen med andre..! :-p

Daniel Olsen

13.06.2017 kl. 18:33
Godt poeng :)

EtVennligPuff

13.06.2017 kl. 20:08
Daniel Olsen: :-)
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Helt fra jeg lærte å skrive, har jeg elsket å sette ord på følelser. Men selv om jeg har skrevet dikt og historier helt fra jeg kunne bevege pennen, har jeg alltid hatt god fantasi og har diktet fortellinger så lenge jeg kan huske. Akkurat i disse dager kan du lese spenningsserien "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" her på bloggen min. Og du får ett kapittel hver dag i hele juli. Jeg håper du liker novellen, og bloggen min!? Og fortell meg gjene hva du synes. Nyt sommeren!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits