Møte frykten, på selveste 17. Mai

17. mai. En dag det Norske folk har sterk tradisjon til, og det ligger masse forventninger og krav(?) bak hvordan denne dagen skal være!
Bunadspolitiet er nok ute med blålysene på i hele dag. Og nåde deg om du bruker denne drakten feil. - Setter opp håret, bruker solbriller, en annen veske til eller røyker med dette plagget på, i løpet av denne dagen! Eller har glemt å stryke bunadskjorten... DA er bunadspolitiet der og gir deg rødt kort med èn gang!
Og gud forby, hvis du f.eks skulle bruke hijab til, er det rett i fengsel..!?

Vi vet vel også at dette er bursdagen til Norge, og at det KUN er det Norske flagget som gjelder. - Nok om det!


Såklart skal man også bake 17. mai -kake, pynte huset med bjørkekvister, rød, hvit og blå -pynt... Lage en god frokost, OG middag. Og det hører selvsagt med å invitere hjem masse gjester for å feire dagen samme, etter folketoget.

For man stiller jo opp og går i tog, hører på de flinke korpsene, og roper høyt tre ganger tre hurra, mens man vifter med det nystrøkne flagget!?


Som du vet er jeg i full gang med å utfordre frykt. Og for meg er en slik dag full av, nettopp frykt. Jeg greier nemlig ikke å leve opp til alle disse forventningene!
Ikke vil jeg heller, forresten!- I fjor tok jeg tak i frykten, litt ekstra. Iført en fotsid grønn kjole, kjøpt på Fretex (favorittkjolen min faktisk) trappet jeg opp utenfor kirken, helt alene. - Joda, jeg kjenner folk i bygda, og er på "Hei" -lengde med de fleste. Har også noen slekt og venner her, men de er nok opptatt hele denne dagen med oppgaver, barn i tog og korps og alt som hører med.

Så, da gikk jeg der alene da. Med et ustrøket bordflagg som jeg hadde greid å søle banan på, før jeg ankom stedet.
Felte en tåre (eller to) over barna i korpset og mintes min egen tid som korpsmusiker. Må forresten henge på og si at jeg elsker korpsmusikk.
OG ble glodd på! JA, det ble jeg.
Tenk å komme på selveste 17. mai med et slik antrekk da, OG med et bordflagg!?
Jeg hørte, bak min rygg, to eldre damer (som glodde litt ekstra) spørre seg selv om kjolen min var Islands(?) nasjonaldrakt..!?


I år skal jeg utfordre frykten, igjen.
Jeg vet at det mulig forventes litt at jeg skal komme, og delta, slik jeg pleier!
Men i år, skal jeg ikke komme i det hele tatt. Dèt er å møte frykt det også. I år, skal jeg feire Norges bursdag på fjellet, sammen med min lille familie.
I ført dette: 

Håper DU får en nydelig dag! Akkurat slik DU bestemmer OG ønsker at dagen skal være!
Kos deg!

 

 

 

 

Tekst og bilder: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #frykt #frykten #beseirefrykt #overvinnefrykt #utfordrefrykt #tradisjon #norgesbursdag #17mai #mai #forventninger #krav #hvordandagenskalvære #bunadspoliti #bunad #drakt #stryke #rødtkort #fengsel #hijab #flagg #norskeflagg #pynt #folketog #tog #hurra #nystrøket #korps #korpsmusikk #forventninger #leveopptil #alene #slekt #venner #barnetog #tåre #korpsmusiker #antrekk #bordflagg #glo #bakminrygg #delta #feire #påfjellet #fjelltur #tur #familien #familie

dvergpinschere i mitt hjerte

17.05.2017 kl. 14:24
Ja det er en dag til sorg og glede...Jeg gikk tur i skogen mens bjørn gikk ned til Tofte..jeg orker ikke stå der med masse folk jeg ikke kjenner...og med tre hunder..-nei..da har jeg det bedre i skogen..vi skal ut å se sykkelløpet etterpå..det får holde..hihih..spist egg, is og skal ha vanlig middag etterpå..ikke noe grilling i dette tåke havet...en helt vanlig dag..men måtte ta på svart olabukse da...og mascara..DA er det fest nok..kos deg på fjellet!! DET hadde jeg også likt...Fest er ikke for alle!! klem og Gratulerer med dagen..som det heter så fint..

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:45
dvergpinschere i mitt hjerte: Det er så herlig når vi kan gjøre det litt som vi selv ønsker, og har godt av, ikke sant!? <3 ;-) Godt å høre at dagen ble bra, OG så gøy å se dere på TV.. Tihi..
<3 Klemmer

Helga Annie Sriskantharajah

17.05.2017 kl. 15:13
Det å utfordre andres forventninger ved å faktisk gjøre det som passer en selv - og ikke alltid stå på pinne for andre, kan fort være skremmende og kreve at man tar fram litt ekstra mot. Tøft at du går egne veier. Nyt dagen i fjellet <3

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:48
Helga Annie Sriskantharajah: Ja, det er så veldig sant. Av og til er det litt skremmende å ikke leve opp til forventninger, og bare gjøre det man har lyst til selv! <3
Takk for det. <3 Håper denne dagen er fin!?

annebe

17.05.2017 kl. 15:59
Før farta vi rundt og var med på det meste :)) Nå koser vi oss bare hjemme i all enkelhet.. og hadde været vært bedre hadde vi tatt med niste og kaffe ut til sjøen... så fjelltur høres veldig bra ut :)) Hipphurra og kos deg med resten av dagen <3

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:49
Takk for det annebe! <3 Håper du nyter denne dagen også. Klemmer

Mia - Alt annet enn A4

17.05.2017 kl. 17:05
DU er herlig! Gå som du ønsker, du er flott <3 Noen er for ekstrem denne dagen... de fleste 17 mai dager bruker jeg å tilbringe hjemme iført slummeklær :P Å feire på fjellet hørtes fantastisk og fredelig ut :)

Ha ei kjempefin feiring, gratulerer med dagen!

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:51
Mia: Aaww.. <3 DU er herlig altså!
Har ikke vunnet meg til enda... men den kjolen din, den var bare HERLIG!! ;-) <3 Kledde deg SÅ godt! ;-) God klem

frodith

17.05.2017 kl. 20:29
Jeg har egentlig feiret som jeg har villet siden jeg bodde i kollektiv på 80-tallet. Vi gjorde aldri som DE ANDRE...Og hadde være egne sære vrier. Ingen har forventet noe større av min feiring på årevis. Jeg har jo ikke barn heller. Så her har vi vanlig dag som regel. Jeg dro hjem til mamma en tur , sammen med søsters, støvesuget litt og hjalp henne. Og spiste noe god mat. Men ellers en rimelig vanlig dag. Jeg gjør som JEG vil, vi trenger ikke være flink pike lenger :-) Klemmer <3

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:53
frodith: SÅ deilig å bare gjøre det du vil og ikke ha noen som forventer noe til deg! <3 Håper du fikk en fin dag i går.. OG at du har en super -fantastisk bursdags feiring i dag!? <3 Gode klemmer til flotte Frodithen <3

godtecharlotte

18.05.2017 kl. 11:17
Synes det er helt topp at du går som du ønsker jeg og lager dine egne "krav" istedenfor å følge alle andres! Hurra for det! <3

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 17:56
godtecharlotte: Ååh.. SÅ koselig, tusen takk for det Charlotte! <3
Håper du er frisk fra influensaen igjen nå!? <3 OG at du fikk en fin dag i går med masse kake!? ;-)

godtecharlotte

18.05.2017 kl. 20:23
Bare hyggelig😊 Det begynner å gå litt bedre, takk som spør😊 Fikk en fin dag og kom meg litt ut av døren hjem til familie og god mat <3 Hva med deg? :D Var det godt med litt etterlengtet is, hehe? ;-)

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 20:40
godtecharlotte: Så godt å høre at det er bedre nå! ;-) OG at du fikk en fin nasjonaldag!
Is ja, den var god.. OG bortevekk! :-p

godtecharlotte

18.05.2017 kl. 20:45
Hehe, takk😊 Haha, DET tror jeg på😄

EtVennligPuff

18.05.2017 kl. 21:31
godtecharlotte: Hi hi.. ;-)
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits