Upopulær og ukul

På hjemstedet mitt, der jeg vokste opp, var det et lite sentrum. Bank, bibliotek, et par butikker og to kiosker. Og det var disse to kioskene som var hovedattraksjonene.
Utenfor den ene var det en benk, og det var på denne benken alle de kule og populære folkene i den lille bygden jeg vokste opp i brukte å "henge"!

Jeg satt der aldri, ikke en gang de gangene det var ledig og plassen var helt tom for folk.


Vi er midt på 90-tallet, og jeg var verken kul eller populær.

girl with depression
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


- Jeg tok på meg jakke, lue og joggesko, været var fint selv om det var sen høst. Satte rompa mi på sykkelsetet og suste av gårde til sentrum. Vinden tok tak i håret mitt fra under luen, og jeg angret plutselig litt på at jeg ikke hadde tatt på meg hansker.

Jeg hadde avtalt å treffe ei venninne i sentrum, og vi skulle leie film. Familien min hadde akkurat kjøpt VHS-spiller, og det var lett for meg å få filmen med hjem på sykkelen (ikke slik som før, da vi måtte leie maskinen også).
I sentrum var det ingen folk å se, det var helt stille. Venninnen min hadde heller ikke kommet, så jeg parkerte sykkelen utenfor kiosken og gikk inn for å kjøpe litt smågodt.


Etter å ha betalt var hun enda ikke kommet. Hun skulle gå hit og det tok litt lengre tid enn å sykle. I stede for å stå der inne, gikk jeg utenfor. Noe jeg ganske fort angret på. Ute på
den benken hadde det nemlig samlet seg en liten gjeng med noen av de tøffe og kule. Tre gutter og ei jente, satt der å lo og koste seg.

Candy shop
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


Jeg overvant litt frykt, og satte meg på en steinmur litt lengre nede. Spiste godteri og ventet.
Da det kom en gutt til. Jeg visste godt hvem han var, og hjertet pumpet hardt i brystet mitt. Han likte nok ikke meg, og jeg likte ikke han.
Han tok tak i sykkelen min, mens han høylytt mente at den stod i veien for han. Før han kastet den opp på en hekk like ved. Gjengen på benken lo, og gikk inn i kiosken sammen.
- Heldigvis kom venninnen min akkurat da. Hun hadde på avstand sett hva som skjedde, og sprang bort til meg for å gi meg en klem.
Og så hjalp hun meg med å løfte ned sykkelen fra hekken.

 

Jeg kjente tårene presse på, og lurte på hva jeg hadde gjort galt!? Men heldigvis var venninnen min der og støttet og munteret meg opp med at vi skulle finne en fin film, og dra hjem til meg og kose oss.

Why girl crying
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

- Humøret mitt var så mye bedre. Hadde funnet oss en bra film, og siden været var så fint kjøpte vi oss is også. Litt lengre nede for "populær-benkene" satte vi oss. Lo, slurpet is, og pratet om forventningene til filmen vi hadde leid.

 

Men så såg jeg opp. Der kom en av disse kule guttene syklende, rett mot oss. Blodet sirkulerte fortere i kroppen min, hendene ble klamme og jeg anspente nok hver eneste muskel i kroppen. "Hva er det nå da?" Tenkte jeg..!

Gutten syklet et par runder rundt der vi satt, før han stoppet opp, ikke mange centimetrene fra foten min. Før han så på meg og sa: "Det er bare å dra hjem, du har ingenting her å gjøre!" (må oversette til trøndersk også: "D` e bærre å færra heim! DU har itj nååå hær å gjørra!")

 

Svak, og lite tøff som jeg var turte jeg ikke å svare han, selv om jeg hadde lyst. ("Sentrum er vel for alle? Du er ikke konge her!?") I stede for å svare for meg, tok jeg tak i sykkelen min, fikk med meg venninnen på bagasjebrettet og dro hjem, fort som et lyn!

 

 

Hver tirsdag får du ei ny historie fra da jeg var tenåring. Mange er triste og såre, men hele tenåringstiden min er ikke dèt altså!
Hvis du synes det er lenge å vente til neste tirsdag, kan du lese disse:
- "Trist, men ikke lei meg"
- "På fest, sist på 90 -tallet
"

Du kan også se til høyre i verktøyslinjen, under kategorien: Historier fra ei tenåringstid finner du alle jeg har skrevet så langt!

 

 

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #Upopulær #ukul #populær #kul #hjemsted #voksteopp #sentrum #kisok #hovedattraksjonene #hovedattraksjon #benk #bygd #påbygda #bygda #90tallet #høst #sykkel #sykler #venninne #bestevenninne #leiefilm #film #vhsspiller #vhs #smågodt #godteri #angret #angrepå #overvantfrykt #frykt #gutt #hjerte #hjertetpumpet #brystet #likteikkemeg #hekk #lo #påavstand #klem #hjelpe #hjalp #tårer #gråte #galt #støtte #muntreopp #kose #sefilm #humøret #is #blod #kroppen #anspent #trøndersk #trønder #svak #litetøff #forsometlyn #tenåring #tenåringstid #historie #historiefraeitenåringstid

Søtmonsen :))

16.05.2017 kl. 15:58
Huff.. Kjenner meg så godt igjen dessverre.. Bare at jeg var så heldig å ha ei venninne som kalte seg bestevenn, men sto å baksnakket meg sammen med de fordi hun ikke ville bli upopulær..

Så fikk litt tårer i øynene, og følte meg kvalm når jeg leste dette..

Sender deg mange klemmer <3

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:20
Søtmonsen ): Huff.. <3 Er litt usikker på om jeg ville kalle henne "bestevenninne" altså! Feigt!
<3 Sender deg også mange varme og gode klemmer flotte kvinne! <3

dvergpinschere i mitt hjerte

16.05.2017 kl. 18:17
Uff..føler stemningen inn i sjela..og den er ikke god..uff...tenk så mye vi måtte tåle..og så slemme de var...grrrr.....har lyst å riste dem!! stakkars deg..

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:19
dvergpinschere i mitt hjerte: Det var virkelig ikke lett. Men tenk så tøffe vi ble av det da, NÅ!? ;-)
Takk for støtte Toini! <3 Gode klemmer

fruensvilje

16.05.2017 kl. 18:36
trist att noen skal bli så selvgode att dei tilater seg å mobbe andre på dette viset,men til syvende og sist er det dei tøffe som kommer dårligst ut sosialt i det voksne liv,

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:18
fruensvilje: "Ung og dum", kan man skylde på det? Ikke vet jeg.. Men det går jo bra med meg NÅ da! <3 Klem

frodith

16.05.2017 kl. 20:12
Tenk så rart det var når man var yngre...At noen skulle bestemme hvordan ting skulle være , og HVEM som fikk være med osv... Godt å bli voksen på mange måter :-) klemmer til verdens beste Puffen <3

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:17
frodith: Ja, er det ikke bare helt merkelig!? <3 Takk og lov for at det ikke er sånn NÅ!
Gode klemmer til deg også Frodithen <3

godtecharlotte

16.05.2017 kl. 21:58
Hei!

Kjente meg så igjen i den lille teksten din på siden: « Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små». Synes dette var så fint skrevet, så ville bare titte innom og si det og gi et lite vink ;-)

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:15
Hei godtecharlotte! ;-) Og tusen takk! SÅ koselig at du tittet innom og vinket litt til meg! <3
Setter stor pris på det! ;-) Og du, kanskje overvinner vi litt frykt sammen til og med!?

godtecharlotte

16.05.2017 kl. 22:24
Det synes jeg hørtes ut som en god plan ? sammen er vi sterke ;-) Og takk for et kjempe hyggelig svar! Glad jeg fant bloggen din :-D

EtVennligPuff

16.05.2017 kl. 22:31
godtecharlotte: Enig der altså! ;-) Sammen står vi sterkere!
Og jeg er glad for at du fant den, slik at jeg fant DIN! ;-)

Elevele

16.05.2017 kl. 23:19
Tenk så slem man kan være- skamme seg, burde disse gutten gjøre! Håper de leser bloggen din og får dårlig samvittighet ;)

Men, så må jeg jo si hvor fantastisk venninnen din var da <3 Er dere venner i dag?

EtVennligPuff

17.05.2017 kl. 11:27
Elevele: Takk for støtte Elin! <3
Men jeg må si at jeg håper at de ikke leser dette, dèt er en skummel tanke altså.. :-p
Hadde det ikke vært for venninnen min hadde jeg nok ikke kommet meg igjennom tenårene! <3 Hun var virkelig god å ha. Men vi vokste fra hverandre da vi ble større. Litt andre interesser og meninger. Vi prater sammen når vi tilfeldigvis treffes, men ikke mer enn det.

<3 Nyt dagen.

Elevele

17.05.2017 kl. 11:41
Jo, ser den, men på en annen siden- kanskje de selv har fått barn, og eplet faller gjerne ikke langt fra stammen, så kanskje de hadde skjønt at de kanskje må endre litt på oppdragelsen :)

Venner er viktig, spesielt i tenårene. Men, dessverre er det jo slik at man ofte kan vokse i fra hverandre <3

EtVennligPuff

17.05.2017 kl. 11:45
Elevele: Ja, det har du jo rett i!
Venner er alltid viktig, men i tenårene er de nok det viktigste av alt! <3 Og selv om man vokser fra hverandre, er i allefall jeg evig takknemlig for de som var der, den gang! OG selvsagt for de som er her NÅ! ;) <3

Elevele

17.05.2017 kl. 11:52
Helt enig der <3

EtVennligPuff

17.05.2017 kl. 11:54
Elevele: <3

Irene

21.05.2017 kl. 12:41
Godt skrevet! Sikkert flere som har opplevd det samme. Trist er det❤️

EtVennligPuff

21.05.2017 kl. 15:57
Irene: Takk for det! <3
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg jobber hver eneste dag med meg selv, for å overvinne frykt -store som små. Mye av livet mitt har jeg vært usikker på meg selv og på hvem jeg er. Redd for hva andre vil tenke og si, redd for å være meg selv. Men frykt er bare en illusjon og ligger kun i mitt eget hode. JEG styrer mine egne tanker, selv om dèt selvsagt er det vanskeligste som finnes! Jeg har hele livet brukt skriving som selvterapi, og jeg elsker å bruke ordene til å uttrykke! Kanskje kjenner du deg igjen i, eller føler på det samme som det jeg gjorde da, eller nå!? -Og hvis jeg kan klare å overvinne frykt OG bygge selvtillit, så er jeg helt sikker på at du også kan klare det! Kanskje kan vi til og med klare det sammen!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits