Lo og blåste røyk i ansiktet mitt

Vi er på midten av 90-tallet

..og jeg var på ungdomsklubb.


Inn ei dør, først en liten smal gang og så ned ei lang, bratt trapp. Før du kom inn i ei "bule".
Biljardbord på midten, et lite kjøkken til venstre og til høyre var det bord med diverse brett-spill. Rett frem delte rommet seg, med dansegulv og anlegg på ene siden, og et lite avluke med sofa og TV på andre.
Rommet luktet rått, innestengt og pizza grandiosa.

Høyttalerne dunket og spilte hele kvelden, og musikken varierte med hvem som satt "bak spakene". Diskokula i taket skinte og glimtet med, uten stans.
Det var liste for spilling ved biljardbordet, og ofte krangling om hvem som skulle skrive seg på først.
Noen få spilte sjakk, mens noen spiste pizza.

Very sad vintage girl with Lollipop
Licensed from: rogistok / yayimages.com

 

Men de aller fleste lå og satt utover den lille sofaen på "TV-rommet". Det knitret i godteposer -nykjøpt på Narvesen, kjærlighet på pinner klirret i tenner og ble delt mellom alle de kule. Kjappe kommentarer, høy latter og store smil fra alle de populære jentene, og guttene gikk i ett med den glinsende tapeten i rommet.

Jeg stod i døren og kikket på, eller satt helt ytterts på en stol med hendene i fanget. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, men jeg lo med, når alle andre lo.
Jeg smilte usikkert tilbake til de som smilte. Og de gangene det ble helt stille, latet jeg som at jeg fulgte interessert med på det som skjedde på Tv`en!

 

Jeg var usikker på meg selv, usikker på verden og usikker på alle i den.

girl with balloon at sunset
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg vandret rundt, prøvde å være litt sammen med alle jeg kjente litt. Gikk fra rom til rom, og fulgte på gjengene.
Ute stod noen å røykte på fremsiden, og på baksiden stod andre og smugrøykte.

 


På vei ut fra klubben satt det èn kveld en hel gjeng med gutter i den smale gangen, på ei rekke med stoler langs veggen. De hadde funnet ut at de skulle røyke inne, og ingen stoppet dem.
- Jeg var på tur ut, gikk opp den lange trappen, alene. Og fikk øye på gutta der oppe. Kjente hjertet pumpe, men jeg ville hjem. Og for å komme ut måtte jeg smyge meg forbi dem. I det jeg kom på toppen, og var nesten kommet til døren, tok den ene av guttene tak i jakken min, og holdt meg igjen.
Gutten som satt bak drog meg bakover. Jeg holdt på å falle, men siden jeg hadde et fast gutte-grep, både foran og bak, holdt de meg på beina!
Alle guttene lo, og blåste røyk i ansiktet mitt. "slipp meg!" sa jeg, og ristet og reiv. Men begge grepene var faste og bestemt.

 

Da tror jeg plutselig at en av guttene fikk litt dårlig samvittighet. Alle slapp grepet. "Dra hjem da"! Sa han ene som hadde holdt meg og dyttet meg mot døren.
- Og dèt gjorde jeg. Jeg hoppet på sykkelen min og syklet til jeg kjente blod-smak i munnen og nesten kastet opp.

 

Og det tok en lang stund, etter det, før jeg dro på klubben igjen!

 

Hver tirsdag får du ei ny historie fra da jeg var tenåring. Mange er triste og såre, men hele tenåringstiden min er ikke dèt altså!
Hvis du ikke vil vente helt til neste tirsdag, kan du lese disse:
- "Jasså, så du lå med han!?"
- Såre minner fra tenårene
- Når det er mer enn bare et smil

 

 

 

 

Takk til YAY-images for hjelp til å illustrere.
Tekst: etvennligpuff.blogg.no


#etvennligpuff #90tallet #ungdomsklubb #bule #biljardbord #brettspill #dansegulv #tenåring #historie #historiefraeitenåringstid #tenåringstid #pizzagrandiosa #pizza #musikk #diskokule #krangling #spille #sjakk #godteposer #kjærlighetpåpinne #kule #latter #smil #smile #populær #populære #kikket #lo #usikker #usikkert #usikkerpåsegselv #usikkerpåmegselv #latersom #tv #verden #rom #røykte #røyke #røyker #klubb #klubben #gutter #jenter #gjeng #alene #hjertetpumpet #hjerte #hjem #villehjem #smyge #toktaki #toktakimeg #jakke #falle #allelo #alleloavmeg #loavmeg #blåserøyk #fastgrep #bestemt #dårligsamvittighet #samvittighet #blodsmakimunnen #sykkel

frodith

09.05.2017 kl. 20:19
Æsj, så dumme folk var..Jeg husker liknende situasjoner selv...jeg tror jeg lot være å gå hjem, eller fant en annen vei i sånne situasjoner...unngå ekle sammenstøt...Jeg var litt sånn ikke mobbet -ikke likt spesielt , på barneskolen/ungdomsskolen. Var litt for annerledes tror jeg, sterke meninger passet ikke på en 12 -åring... :-P

EtVennligPuff

09.05.2017 kl. 20:31
frodith: Ikke lett, denne ungdomstiden. Vi hadde nok alle vårt å stri med.. <3
Men, vi kom oss igjennom det, ikke sant!? <3 Og alt er så mye bedre NÅ! ;-) Gode klemmer

wenchepia

09.05.2017 kl. 20:28
"

Jeg stod i døren og kikket på, eller satt helt ytterts på en stol med hendene i fanget. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, men jeg lo med, når alle andre lo.

Jeg smilte usikkert tilbake til de som smilte. Og de gangene det ble helt stille, latet jeg som at jeg fulgte interessert med på det som skjedde på Tv`en! "

Huffameg....får vondt av lille deg på ungdomsklubb. Veldig vondt,på ordentlig. Dette er som om det var lille meg på ungdomsklubb...

Stor klem til deg.

EtVennligPuff

09.05.2017 kl. 20:34
wenchepia: Takk for medfølelse kjære deg! <3 Det hadde kanskje vært fint å se for seg at vi var der sammen, den gang.. Støttet hverandre..!
Men, for min del gikk det veldig fint, selv med slike episoder, og med slik usikkerhet. Jeg kom meg gjennom det, og har det veldig bra NÅ! <3 Og dèt håper jeg at DU også har!?
Gode klemmer

wenchepia

09.05.2017 kl. 20:44
Åh det hadde vært fint... <3

Idag har jeg det bra,takk :* det tok 33 år ,men jeg kom meg dit..til Veldig bra:)

EtVennligPuff

09.05.2017 kl. 21:28
wenchepia: Veldig godt å lese at det er bedre nå! <3
<3 God klem til deg.

margarites

09.05.2017 kl. 21:13
Tror dette er en kjent situasjon for mange av oss som var litt sjenerte, og som ikke var med i den kuleste jentegjengen. Men vi tar episodene med oss i bagasjen, og heldigvis så blir man litt sikrere på seg selv med årene :-)

EtVennligPuff

09.05.2017 kl. 21:31
margarites: Ja, det er nok helt sikkert det! <3 Vil tro det er flere som kjenner seg igjen i noe av dette!
Og, som du sier, så tar vi med oss lærdommen, og vokser! <3 Gode klemmer.

dvergpinschere i mitt hjerte

09.05.2017 kl. 21:53
uff..ja...det var nok mye stygge ting man ikke tenker over...du er fink som husker det..jeg fortrenger nok alt vondt..for jeg kan ikke huske så mange episoder..men det var nok noen..for jeg kjente meg igjen i begynnelsen din..gikk rundt på senteret og prøvde å "mingle" høre, le og sa ikke stort...ikke blant ukjente..men derimot blant kjente..DA var det jeg som styra..hihih.. Var nok litt tøffere en jeg innbiller meg..og kanskje derfor ikke så mange var tøffe mot meg..for jeg kunne ta igjen..både verbalt og fysisk om jeg følte det trengtes..feks det å bli dyttet ut i vannet...fyyyy så sint jeg ble..og det var ikke mange som gjorde det etterhvert...hihihi..Morsomt å høre..og jeg tenker litt tilbake selv når jeg leser dine fortellinger...Takk for historien Unni! :-) klem

EtVennligPuff

10.05.2017 kl. 13:05
dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg er glad for å høre, kjære Toini, at du liker tenåringshistoriene mine, og at det kanskje vekker noen minner hos deg også. Jeg tror ikke det er så dumt å huske ting, kanskje det er lettere å gå videre, og forsone seg med fortiden da!? <3
God klem til deg <3
EtVennligPuff

Så koselig at du titter innom EtVennligPuff.blogg.no - som skrives av ei dame på 35 år, bosatt i de trønderske skoger sammen med mann og hund. Jeg elsker å skrive historier, og de aller fleste du kan lese her på bloggen min er helt sanne. *Hver tirsdag får du bl.a en ny historie fra da jeg var tenåring. *Hver morgen får du små simple(?) oppdateringer fra dagen min i går. -Mat og vær er ganske viktig, ikke sant!? Ellers liker jeg å ha det gøy, og er glad i å le. Elsker å danse, engasjerer meg i de små ting, er for å være seg selv på godt og vondt, og lever et helt vanlig og uvanlig liv. Håper du har lyst til å bli her en stund for å dele hverdagens opp -og nedturer!?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits